Įtūžusi Rusijos žiniasklaida rinktinę keikė, išjuokė ir smerkė

Rusijos rinktinės žaidimas pasaulio čempionate paliko slogų įspūdį.<br>AP nuotr.
Rusijos rinktinės žaidimas pasaulio čempionate paliko slogų įspūdį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2014, 10:36 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 11:19 AM

Kaip Rusijos žiniasklaida prisimins 2014 metų pasaulio futbolo čempionatą, kuriame rusai grupėje su Belgija, Alžyru ir Pietų Korėja iškovojo tik du taškus bei užėmė trečiąją vietą? „Be jokios vilties ir be jokio pasimėgavimo Rusijos futbolu. Nieko“, – rašo sports.ru.

Po lemtingų lygiųjų su Alžyru 1:1, kurios užkirto kelią į aštuntfinalį, Rusijos žurnalistai skalpavo nacionalinę komandą.

Anot jų, kad pagrindinis rusų fiasko kaltininkas – italų specialistas Fabio Capello.

„Ne rezultatas, o komandos žaidimas užtraukė gėdą“, – piktinosi „Sport-Express“.

„Rusija žaidė nuobodžiausią, blankiausią ir banaliausią futbolą iš visų 32 pasaulio čempionato dalyvių“, – pridūrė sports.ru.

„Esame silpniausi silpniausioje grupėje, – tęsė „Sport Express“. – Net ir tragiškajame 2012 metų Europos čempionate sugebėjome bent kartą laimėti.“

Paskutinį kartą pasaulio čempionato grupės barjerą Rusijos futbolininkai įveikė dar sovietmečiu – 1986 metais. Tačiau rusų žiniasklaidą nuvylė ne galutinis rezultatas, bet F.Capello žaidimo schemos.

„Ir aikštėje, ir treniruotėse mes matėme išsigandusius žmones. Rusai bijojo ir Belgijos, ir Alžyro, ir net Pietų Korėjos. Rusai atrodė kaip viščiukai, kai pirmavo 1:0. Ir žaidė prieš Alžyrą! Alžyrą, kurio gynybą bet kuri kita komanda būtų pavertusi rėčiu. Alžyras maldavo įmušti antrąjį įvartį, bet rusai protestavo: „Ne! Geriau jūs mums įmuškite!“, – vaizdingai lemtingas lygiąsias apibendrino „Sport Express“.

Sports.ru antrino: „Į Braziliją mūsiškiai išvyko ne atostogų, o į savo laidotuves. Žodis „žaisti“ buvo uždraustas. Jis pakeistas į „bėgti“, „dirbti“ ir „bijoti“.“

Rusų žurnalistai labiausiai liūdi dėl to, kad futbolo federacija su F.Capello sudarė sutartį iki 2018 metų pasaulio pirmenybių būtent Rusijoje.

„Rusijos rinktinės žaidimas sirgaliams kėlė sumišimą, pyktį ir žiovulį. Bet viskas turi paprastą paaiškinimą – F.Capello yra 68-eri metai. Jis žaidžia ta pačia taktika, yra nuspėjamas ir nuobodus. Panašiai anglai žaidė ir susimovė 2010 metų planetos pirmenybėse. Kaip ir dabar Rusijoje, Anglijos rinktinėje jis tuomet net nepripažino savo klaidų ir norėjo ruošti komandą ateičiai. Ką Fabio Capello įnešė į Rusijos rinktinę? Nieko“, – nukirto sports.ru.

Rusai netiki, kad F.Capello atgaivins nacionalinę komandą ir su baime laukia ne tik 2018 metų planetos pirmenybių tėvynėje, bet ir atrankos į 2016 metų Europos čempionatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.