Mario Balotelli užsipuolė ir italų spauda, ir rinktinės nariai

M.Balotelli tapo Italijos rinktinės atpirkimo ožiu.<br>AP nuotr.
M.Balotelli tapo Italijos rinktinės atpirkimo ožiu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2014, 5:09 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:48 AM

2006 metų pasaulio čempionai antrąsyk iš eilės neįveikė pirmojo barjero. Po dar vienos nesėkmės Brazilijoje italai ieško kaltų – net komandos draugai negaili kritikos puolėjui Mario Balotelli.

Italija vis dar neatsigavo po šoko. „Squadra Azzurra“ baigė kovą Brazilijoje jau po grupės varžybų, o gerbėjai ieško priežasčių, kodėl taip nutiko jau antrą pasaulio čempionatą iš eilės, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

„Tai nesėkmė komandos, kuri įmušė tik vieną įvartį per du paskutinius mačus, todėl pati nusipelnė pasitraukti iš kovos. Teisėjas mums nepadėjo, bet negalima visą laiką kaltinti tik kitų, – pripažino Italijos rinktinės kapitonas Gianluigi Buffonas. – Nuolat girdėjome, kad rinktinei reikia permainų.

Kad Buffonas (36 metai. – Red.), Pirlo (35), de Rossi (30), Chiellini (29) ar Barzagli (33) jau per seni.

Bet vienintelė tiesa, kad būtent jie vis dar traukė komandą.

Aikštėje reikia veikti, o ne tiktai norėti veikti ir laukti, kol „galbūt vieną dieną jis pradės žaisti“. Šiandien privalome galvoti, kaip mums atlikti žaidėjų sąmoningumo tyrimą. Juk aikštėje puikiai matyti, kas žaidžia, o kas – ne.“

Drabužinėje – konfliktas

Italams nereikėjo ilgai aiškintis, ką kritikavo kai kuriais komandos draugais nusivylęs G.Buffonas.

„Gazzetta dello Sport“ vakar atskleidė, kodėl lemiamose rungtynėse su Urugvajumi jau po pirmojo kėlinio buvo pakeistas puolėjas M.Balotelli.

Italijos rinktinės treneris buvo nusivylęs, jog 23 metų futbolininkas žaidė nervingai ir gavo geltonąją kortelę, todėl per pertrauką drabužinėje jam negailėjo kritikos.

„Pakeisk laikyseną arba aš privalėsiu tave pakeisti jau po dešimties minučių“, – Cesare Prandelli įspėjo puolėją. Abejingai sėdėjęs M.Balotelli savo veido grimasa leido visiems suprasti, kad neišgirdo trenerio pastabos.

„Pasitikėkite manimi ir galiausiai palikite mane ramybėje“, – tik sumurmėjo puolėjas.

Tada C.Prandelli nutarė iškart pakeisti nepatenkintą žaidėją, o po rungtynių M.Balotelli pasuko į autobusą ir grįžo į Italijos rinktinės drabužinę tik prašomas.

Nepatiko kortelių kolekcija

Juodaodis puolėjas Brazilijoje buvo priverstas išklausyti ne tik G.Buffono ir C.Prandelli pastabų, bet ir sulaukė daug aštresnės kitų Italijos rinktinės veteranų kritikos.

„Mums visiems vertėtų apmąstyti, ką pasakė mūsų kapitonas, kuris yra vienas stipriausių visų laikų pasaulio vartininkų.

Nekartosiu to, kad aš pats priklausau tai grupei veteranų, kuriuos jis išgelbėjo, – aiškino „Roma“ saugas Daniele de Rossi, kuris dėl kojos traumos buvo priverstas praleisti mačą su Urugvajumi. – Bet tai tiesa, kad mes įkūnijame tikrąją komandos kovos dvasią. Tie, kurie nesugeba kovoti su tokia pat aistra, turėtų likti namie.

Reikia nieko nepamiršti ir kitą kartą į čempionatą važiuoti tiktai su tikrais vyrais. Ne su blizgių žurnalų herojais ar „Panini“ kolekcininkais, kurie šiai komandai nieko nepadėjo.“

D.de Rossi tiesiai kirto M.Balotelli, nes jis dar būdamas Brazilijoje viešai paskelbė nuotrauką su „Panini“ žaidėjų kortelėmis, kuriose buvo vien tik jo paties atvaizdas vietoj vienuolikos geriausių pasaulio čempionato žaidėjų.

Patyrė rasistinių išpuolių

M.Balotelli įmušė 13 įvarčių per 33 mačus rinktinėje, tačiau Brazilijoje pasižymėjo tik sykį.

„Šis pasaulio čempionatas man buvo labai svarbus. Dabar aš liūdnas ir nusivylęs, – vakar socialiniame tinkle nuo kritikų gynėsi M.Balotelli. – Gal galėjau įmušti rungtynėse su Kosta Rika, bet nedarykite iš manęs vienintelio nesėkmės kaltininko, nes Mario Balotelli rinktinei atidavė viską ir tikrai nebuvo jai abejingas.

Todėl šįkart ieškokite kitų atpirkimo ožių. Mario Balotelli yra ramus. Didžiuojuosi savimi, nes savo šaliai atidaviau visas jėgas.“

„Milan“ ekipos puolėjas socialiniuose tinkluose sulaukė daugybės užgauliojimų, kad nėra „tikras italas“.

„Gal aš nesu toks italas, kaip sakote jūs, bet afrikiečiai niekada nepalieka nelaimėje savo brolių, – atkirto M.Balotelli. – Šiuo požiūriu mes, juodieji, kaip mus pravardžiuojate, esame šviesmiečiais toliau nuo jūsų, „tikrųjų italų“.

Favoritų krytis

Po pirmojo etapo Brazilijoje lagaminus buvo priverstos krautis net trys rinktinės, kurios yra tapusios pasaulio čempionėmis. Taip atsitiko pirmą kartą nuo 1998-ųjų varžybų Prancūzijoje, kai pasaulio čempionatuose pradėjo dalyvauti 32 rinktinės.

Didžiosios futbolo šalys, kurios per pastaruosius 16 metų neįveikė pirmojo barjero ir liko už aštuntfinalio borto:

1998 m. – 1 (Ispanija).

2002 m. – 3 (Prancūzija*, Argentina, Portugalija).

2006 m. – 0.

2010 m. – 2 (Prancūzija, Italija*).

2014 m. – 4 (Ispanija*, Anglija, Italija, Portugalija).

*Pažymėtos titulą gynusios rinktinės

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.