Nuvylę ispanai rengiasi permainoms ir Europos čempionatui

Ispanijos futbolininkai neturės kada liūdėti po netikėtai trumpo pasirodymo pasaulio čempionate. Jie jau galvoja apie 2016-ųjų Europos čempionatą, kuris vyks Prancūzijoje.

Natūralizuotas brazilas D.Costa nuvylė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Natūralizuotas brazilas D.Costa nuvylė.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-27 03:00, atnaujinta 2018-02-12 11:30

Ispanai planetos pirmenybių B grupės varžybas baigė trinktelėdami durimis. Jie 3:0 nugalėjo Australijos rinktinę. Dabar jų galvose – trečiasis iš eilės žemyno čempionų titulas.

„Turime naują iššūkį ir mums reikia jūsų palaikymo! Apginti Europos čempionų titulą!“ - toks įrašas Ispanijos rinktinės gerbėjus pasitiko socialiniame tinkle „Twitter“.

Brazilijoje ispanams velniškai nesisekė. Čempionato starte juos pažemino olandai, čempionus nugalėję 5:1. Kai dauguma tikėjosi, kad tai buvo tik prisvilęs pirmasis blynas, antrosiose rungtynėse jie 0:2 nusileido Čilei.

Po ispanų fiasko pasaulio spauda trimitavo: „Tiki-taka“ era baigėsi, ispanams reikia permainų. Nuo to, kaip ispanams pavyks susidoroti su užklupusiomis negandomis priklausys kaip jie važiuos į Prancūzija – kaip favoritai, ar kaip komanda, išgyvenanti pereinamąjį laikotarpį.

Trenerio Vicente del Bosque kontraktas galioja iki 2016-ųjų. Jo taktiniai sprendimai ir žaidėjų parinkimas šiame čempionate buvo kritikuojami. Net patys futbolininkai pripažino, kad jiems trūko pergalių alkio.

V.del Bosque įstrigo su veteranais, kurie laimėjo du Europos čempionatu ir pasaulio čempionatą 2010-aisiais.

„Laikas parodys ar mes suklydome, ar ne. Tikiuosi, kad komanda bus pozityviai nusiteikusi ir vėl parodys charakterį“, - sakė vartininkas Pepe Reina.

Tikėtina, kad fiasko Brazilijoje paskatins permainas Ispanijos rinktinėje. 23 metų Miuncheno „Bayern“ saugas Thiago Alcantara, kuris dėl operacijos negalėjo vykti į Braziliją, turėtų būti branduolys, aplink kurį V.del Bosque turėtų lipdyti žaidimą. Visai kaip buvęs Ispanijos rinktinės treneris Luisas Aragonesas darė su Xavi Hernandezu.

Netikėtai rinktinės kandidatų sąraše neatsirado vietos Isco. Tačiau rinktinės treneriams bus sunku ignoruoti šį Madrido „Real“ saugą dar kartą, prisiminus, kaip ispanams sunkiai sekėsi susikurti progų atakoms.

Madrido ekipoje taip pat žaidžia perspektyvūs gynėjas Danielis Carvajalis ir puolėjas Jese Rodriguezas.

Natūralizuoto puolėjo Diego Costos įtraukimas naudos nedavė, todėl Madrido „Atletico“ lyderiui gali tekti rimtai pakovoti, kad išsaugotų savo poziciją, į kurią pretenduos Fernando Llorente ir Alvaro Negredo.

V.del Bosques akin krito 20-metis „Barcelona“ puolėjas Gerardas Deulofeu. Bilbao „Athletic“ saugas Anderas Iturraspe ir su „Manchester United“ sutartį pasirašęs Anderas Herrera ir  taip pat gali būti tarp futbolininkų, kurie rugsėjį pradės Europos čempionato atranką.

„Manchester United“ vartininkas Davidas de Gea gali mesti rimtą iššūkį kapitonui Ikerui Casillasui, kuris pastaruoju metu „Real“ ekipoje užima atsarginio vartininko vietą.

Tiesa, I.Casillas yra vienas iš žaidėjų, kurie netrukus gali baigti karjerą rinktinėje. Tokį sprendimą jau priėmė Davidas Villa, svarsto Xavi ir Xabi Alonso.

„Buvo daug kalbų, per daug, apie šiuos dalykus, bet nebuvo tiesos. Vienintelė priežastis, kodėl mes iškritome buvo mūsų žaidimas“, - nukirto saugas Juanas Mata.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.