V. Adamkus: „Man patinka olandai, nusivyliau vokiečių žaidimu“

Kadenciją baigęs prezidentas Valdas Adamkus penktadienį pravėrė savo kabineto duris Prezidentūroje ir dirbo beveik visą dieną. Po sunkios dienos jis turės sugalvoti, kaip atsipūsti, nes įprastus vakaro planus – 2014 metų pasaulio futbolo čempionato stebėjimą – sugadino dienos pertrauka.

V.Adamkui patinka Olandijos rinktinė.<br>D.Umbraso nuotr.
V.Adamkui patinka Olandijos rinktinė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sportas.info

2014-06-27 21:10, atnaujinta 2018-02-12 10:32

„Žiūriu visas rungtynes, kurios vyksta iki vidurnakčio, o pačių vėliausių jau ne“, - sakė V.Adamkus.

- Ar stebite pasaulio futbolo čempionatą?, - sportas.info paklausė V.Adamkaus.

- Žiūriu visas rungtynes, kurios vyksta iki vidurnakčio, o pačių vėliausių jau ne. - Kuriai komandai jaučiate simpatijas?

- Išskirtinai tokių komandų, už kurias galvą dėčiau ir ‚žudyčiausi“ kaip kito sirgaliai daro, nėra. Patinka olandai, nusivyliau vokiečių žaidimu, jie man atrodė stipresni. Savotiška staigmena – JAV. Prisimenu, kai 1949 metais atvykau į JAV, apie europinį futbolą praktiškai niekas nei kalbėjo, nei domėjosi. Buvo, jeigu taip būtų galima pavadinti, provincinė lyga. Ilinojaus universitete, kuriame studijavau, buvome sudarę futbolo komandą iš įvairių tautybių studentų, kadangi lietuvių nepakako. Amerikiečių požiūris į futbolą buvo skeptiškas, atseit, ką čia europietiškas futbolas. Amerikos futbolas, krepšinis, beisbolas – taip. Patraukliausias visą laiką – krepšinis. Dabar, kada Amerikos futbolo rinktinė žaidžia pasaulio čempionate ir pateko tarp 16 pajėgiausių komandų, man tai – didelė staigmena. Pasirodo sporte, daug ir nuoširdžiai dirbant, parodant didelį dėmesį ir siekiant pakelti rūpimos sporto šakos lygį, galima viską pasiekti. Geriausias to įrodymas – europinis futbolas, kada JAV rinktinė dalyvauja pasaulio čempionate.

- Pabūkite orakulu: kas laimės čempionatą?

- Bijau pasakyti, apie tai dar nepagalvojau. Kai prasidės lemiamos kovos – aštuntfinaliai, ketvirtfinaliai ir pusfinaliai – daugiau ar mažiau susidarysiu savo nuomonę, kurios komandos labiausiai vertos patekti į finalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.