Nuostabaus J. Rodriguezo įvarčio pakirstas Urugvajus kapituliavo

Urugvajiečius pražudė du J.Rodriguezo įvarčiai.<br>AP nuotr.
Urugvajiečius pražudė du J.Rodriguezo įvarčiai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 28, 2014, 11:00 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:58 AM

Jam tik 22-eji, bet jis pasaulio čempionate jau pelnė 5 įvarčius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir tapo vieno gražiausių turnyro įvarčių autoriumi.

Jameso Rodriguezo vedama Kolumbijos rinktinė planetos pirmenybių aštuntfinalyje 2:0 (1:0) nugalėjo Urugvajaus nacionalinę komandą.  

Kolumbiečiai pirmą kartą istorijoje pateko į čempionato ketvirtfinalį. Jame dar nė karto turnyre nesuklupusios Kolumbijos lauks šeimininkai brazilai.

Be diskvalifikuoto lyderio Luiso Suarezo Urugvajaus puolimas buvo bedantis. Tuo tarpu Kolumbija turėjo visu ryškumu žibėjusį „Monaco“ talentą, kuris dviem galingais kirčiais sudaužė visas urugvajiečių viltis. 

Urugvajiečiai bandė atsišaudyti tolimais smūgiais, bet visi smūgiai į puikiai vartus gynusio Kolumbijos vartininko D.Ospinos vartus atsimušė kaip į sieną.

Įvartis gražuolis. 28-ąją minutę F.Muslera buvo bejėgis prieš Kolumbijos snaiperį J.Rodriguezą. Kolumbiečių puolėjas sustabdė komandos draugo perdavimą krūtine ir vienu lietimu smūgiavo kamuolį į vartus. 

Nesulaikomai skriejusį kamuolį spėjo paliesti vartininkas, bet jis trenkėsi į skersinį, nuo kurio atsimušęs įlėkė į vartus.   

Ant lėkštutės. Cuadrado tapo gyvu pavyzdžiu, kad reikia kovoti iki galo kiekviename aikštės centimetre.

Būtent Kolumbijos rinktinės saugas 50-ąją minutę sugebėjo galva „ištraukti“ į užribį skriejusį skersuotą perdavimą ir sugrąžino kamuolį į aikštę taip, kad šis nusileido J.Rodriguezui po kojomis lyg ant lėkštutės. J.Rodriguezui beliko iš kelių metrų pasiųsti kamuolį į Urugvajaus vartus. 

Rezultatyviausias. 22 metų J.Rodriguezas aplenkė tokias žvaigždes kaip Neymaras, Lionelis Messi ir Thomasas Mulleris. Į Urugvajaus vartus skriejo jau penktasis kolumbiečio įvartis pasaulio čempionate. 

Be to, J.Rodriguezas dar yra atlikęs 4 rezultatyvius perdavimus.

Netektis. FIFA ketveriems mėnesiams diskvalifikavo G.Chiellini įkandusį L.Suarezą ir urugvajiečius prieš lemiamas kovas paliko be pagrindinio atakų lyderio. L.Suarezo vietą starto sudėtyje užėmė veteranas D.Forlanas.

Šuolis. Kolumbijos rinktinė pirmą kartą pasaulio čempionate laimėjo grupės varžybas. Atkrintamosiose varžybose kolumbiečiai dalyvauja antrą sykį. Šiame čempionate per tris mačus Kolumbija jau buvo iškovojusi tiek pergalių, kiek buvo laimėjusi per 13 pasaulio pirmenybių susitikimų iki varžybų Brazilijoje.

Aštuntfinalio poros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.