Ką reikės daryti, jei Luisas Suarezas vėl įkąs varžovui?

Futbolo pasaulį įkandimu italui Giorgio Chiellini sudrebinęs urugvajietis Luisas Suarezas sulaukė keturių mėnesių diskvalifikacijos. Tačiau ar tai pažabos 27 metų „Liverpool“ aštriadantį?

Futbolo visuomenėje netyla kalbos apie L.Suarezo įkandimą.<br>AP nuotr.
Futbolo visuomenėje netyla kalbos apie L.Suarezo įkandimą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 29, 2014, 4:18 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:41 AM

Trečias toks incidentas leidžia daryti prielaidas, kad futbolo žvaigždė nesimoko iš praeities klaidų. Bet buvęs Anglijos rinktinės treneris Glennas Hoddle‘as turi pasiūlymą, kaip susitvarkyti su L.Suarezu.

„Jei L.Suarezas dar kartą kam nors įkąs, jį reikia visam gyvenimui šalinti iš futbolo“, – pareiškė pasaulio čempionatą iš Brazilijos sekantis specialistas.

Esą tokia grėsmė Urugvajaus nacionalinės komandos lyderį priverstų gerokai susimąstyti.

„Jam reikia pagalbos. O vienas būdų padėti – iškelti tokią grėsmę“, – apie diskvalifikaciją iki gyvenimo pabaigos pasakojo G.Hoddle‘as.

„Juk varžovams jis įkando jau tris kartus. Galimybė gauti amžiną diskvalifikaciją jį išgąsdintų labiau nei bet kokia kita bauda ar pašalinimas iš pasaulio čempionato. Jis turi žinoti, kad dar vienas toks incidentas galėtų pribaigti jo karjerą“, – tęsė anglų specialistas.

Jis siūlo L.Suarezui būtinai kreiptis į specialistus.

Blogiausia, kad po incidento planetos pirmenybėse Brazilijoje L.Suarezas nenorėjo pripažinti savo kaltės.

G.Chiellini peties krimstelėjęs L.Suarezas FIFA teisinosi, kad protu sunkiai suvokiamo savo veiksmo nepavadintų įkandimu.

Esą futbolininkas prarado pusiausvyrą, tiesiog užkrito ant G.Chiellini ir taip dantimis netyčia perrėžė italo petį.

Be to, L.Suarezas teigė neatsiprašysiąs savo varžovo. Pats G.Chiellini iš dalies net užstojo „Liverpool“ puolėją ir teigė, kad FIFA bausmė jam buvo per griežta.

Urugvajus protestuoja prieš FIFA sprendimą ir neabejoja, kad bausmė L.Suarezui sugriovė nacionalinei komandai planetos pirmenybes. Bet dėl to kalta FIFA.

Tuo tarpu Urugvajaus prezidentas taip įsitikinęs L.Suarezo nekaltumu, kad teigė nė nematęs, kad urugvajiečių dievaitis būtų įkandęs G.Chiellini.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.