Urugvajus po pralaimėjimo aštuntfinalyje šlovino L. Suarezą

Urugvajaus futbolo aistruoliai nenusigręžė nuo L.Suarezo.<br>AP nuotr.
Urugvajaus futbolo aistruoliai nenusigręžė nuo L.Suarezo.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jun 29, 2014, 10:22 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:53 AM

Liūdni, įžūlūs ir vis dar ginantys Luisą Suarezą. Urugvajaus futbolininkai po pralaimėjimo 0:2 pasaulio futbolo čempionato aštuntfinalyje Kolumbijos rinktinei buvo tvirti, gindami dėl varžovo įkandimo diskvalifikuotą savo lyderį.

Būtent jo aštunfinalio mače Urugvajaus rinktinei labiausiai trūko - Oscaro Tabarezo treniruojama komanda buvo bejėgė ir bedantė prieš grakščiai rungtyniaujančia Kolumbijos nacionalinę komandą.

Regis, urugvajiečiams labiau nei pergalė aštuntfinalyje rūpėjo iš pasaulio čempionato išmesto L.Suarezo garbė. Urugvajaus rinktinės aistruolių tribūnose ir rinktinės persirengimo kambaryje L.Suarezo statusas vis dar mistifikuojamas ir pernelyg garbinamas.

27 metų puolėjas urugvajiečiams yra ne atstumtasis, o futbolo herojus, kuris savo rinktinei atstovauti negalės mažiausiai metus (dar aštuonerias rungtynes).

Po aštuntfinalio rungtynių Urugvajaus rinktinės žaidėjai toliau kartojo tą patį: bausmė L.Suarezui - sąmoningai prieš jį ir visą Urugvajų nukreipta kampanija.

„Tai - susidorojimas", - pareiškė Urugvajaus rinktinės veteranas Diego Forlanas. - Tai yra žmogaus teisių pažeidimas ir tai yra svarbiau už futbolo pergales ar pralaimėjimus".

Tuo metu, kai Urugvajaus rinktinė legendiniame „Maracana" stadione kovėsi su Kolumbija, 9-uoju numeriu pažymėti L.Suarezo, esančio už tūkstančio mylių nuo Rio de Žaneiro, marškinėliai buvo pakabinti rinktinės persirengimo kambaryje.

O futbolo aistruoliai prieš rungtynes ir jų metu vaizduodavo, kad kandžioja vieni kitus, šaukė „Ole, ole, ole Suarez!", taip išreikšdami paramą ryškiausiai savo šalies futbolo žvaigždei.

„Visi žinome, kas įvyko, tačiau iš šio situacijos turime paimti tik pačius geriausius dalykus. Tiesą sakant, mums tai suteikė daugiau jėgų. Mes labai norėjome laimėti", - sakė urugvajiečių treneris O.Tabarezas.

Tačiau be L.Suarezo Urugvajaus rinktinė paskendo geltonojoje Kolumbijos komandos audroje - urugvajiečiai neturėjo ginklų ir be savo mirtino snaiperio nesugebėjo pelnyti įvarčio.

35-erių veteranas D.Forlanas per 53 žaidimo minutes nesugebėjo nenuveikė nieko reikšmingo. Nors mačo pabaigoje 2010 metų pasaulio čempionato pusfinalį pasiekę urugvajiečiai bandė gaivinti viltį, tačiau Cristiano Rodriguezo, Maxi Pereiros ir Edinsono Cavani pastangos nuėjo perniek.

Tačiau nė vienas Urugvajaus aistruolis po pralaimėjimo nekaltino L.Suarezo, kad šio nebuvo komandoje, kai labiausiai reikėjo.

„Jis nėra nusikaltėlis, o geras vaikinas. Bet jis turi problemą", - sakė 43 metų Urugvajaus rinktinės gerbėjas Santiago Pineyiozas.

„FIFA organizacijai buvo labai lengva nubausti Urugvajų. To ji nebūtų padariusi Brazilijai... nes mes neturime tokios jėgos", - piktinosi 33 metų Jose Maria Blanco.

Panašiai kalbėjo ir Urugvajaus rinktinės saugas Egidio Arevalo. „Mums pikta. Mes iš tikrųjų turime kautis prieš visus, nes tiesa yra tokia, kad jie norėjo, jog mes jau seniai būtume iškritę iš turnyro", - kalbėjo saugas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.