Arjenui Robbenui už nardymą – ir pagyros, ir pašaipos

Iš A.Robbeno šaiposi internautai.<br>AFP/Scanpix nuotr. ir lrytas.lt montažas
Iš A.Robbeno šaiposi internautai.<br>AFP/Scanpix nuotr. ir lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 30, 2014, 12:57 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:14 AM

„Iki Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių liko dveji metai, tačiau Brazilijoje jau galėjome išvysti nardant“, - rašo „Eurosport“.

Prieš čempionatą buvo daug diskusijų apie tai, ką Lionelis Messi, Cristiano Ronaldo, Neymaras suteiks šiam turnyrui. Apie Arjeną Robbeną, Robiną van Persie ar Wesley Sneijderį kalbų buvo mažiau.

Tačiau pastaruoju metu būtent šie futbolininkai atsidūrė dėmesio centre. Nyderlandų rinktinės lyderis A.Robbenas spėjo pasižymėti kaip itin apsukrus žaidėjas, galintis gudrauti daugelyje situacijų.

Olandai aštuntfinalio rungtynėse 2:1 nugalėjo Meksikos ekipą, kuri pirmavo iki 88 minutės. 11 metrų baudinys buvo skirtas po to, kai 92 minutę Rafaelis Marquezas baudos aikštelėje pargriovė A.Robbeną.

„To galėjo ir nebūti, jeigu ne A.Robbeno sugebėjimas kristi ant žemės su tokiu įtaigumu. Nerti ar nenerti? Štai, kur klausimas. Liūdna, bet tai tiesa, olandams reikia A.Robbeno. Nėra nė vieno žaidėjo pasaulyje, kuris galėtų su kamuoliu bėgti taip greitai, kaip A.Robbenas mače su Ispanija.

Kai visą tai sudedame, tampa nebe taip keista, kodėl jis taip dažnai įsivelia į 11 metrų baudinių situacijas, nesvarbu, kur žaistų – Miuncheno „Bayern“ klube ar rinktinėje.

Norite to ar ne, bet A.Robbeno sugebėjimas nardyti ir prašyti teisėjų pražangų – vienas iš jo ginklų“, - apie olandą rašo „Eurosport“.

30-metis puolėjas ir pats prisipažino, kad jo žaidime buvo vaidybos.

„Noriu atsiprašyti, – po rungtynių žurnalistams sakė A.Robbenas. – Tas epizodas rungtynių pabaigoje nebuvo suvaidintas, tačiau ankstesnis kritimas baudos aikštelėje – vaidyba. Nevertėtų taip elgtis.“

Olando nardymo sugebėjimai netruko tapti internautų pokštų objektais. „Sveikas atvykęs į klubą“, - šypsodamasis olandui sako brazilas Neymaras, viename iš daugelio interneto memų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.