Kodėl Kosta Rikos nepalaužė nei įvartis, nei raudonoji kortelė?

Kosta Rikos futbolininkai buvo pasiruošę 11 m baudiniams.<br>AP nuotr.
Kosta Rikos futbolininkai buvo pasiruošę 11 m baudiniams.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 30, 2014, 8:52 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:26 AM

Pasaulio čempionato aštuntfinalio varžybose sužaistos ketverios rungtynės. Dvejos iš jų baigėsi 11 metrų baudiniais. Sekmadienio vakarą į ketvirtfinalį žengė čempionato staigmena tapusi Kosta Rikos komanda. Ji po 11 metrų baudinių serijos 6:4 (1:1) nugalėjo Graikijos rinktinę.

Kosta Rikos ekipa įmušė visus penkis 11 metrų baudinius, tuo tarpu graikai pataikė 3. Nugalėtojų treneris Jorge Luisas Pinto įsitikinęs, jo komandą baudinių loterijoje sėkmė lydėjo todėl, kad rinktinė tam specialiai ruošėsi.

„Mes treniravomės mušti baudinius ir gerai išstudijavome varžovus. Todėl įmušėme 100 proc. baudinių.

Tai buvo dramatiškas mačas, labai sunkus. Buvo akimirkų, kai dominavome mes, buvo, kai labiau sekėsi jiems. Tačiau mes buvome stiprūs ir įveikėme šį etapą“, – kalbėjo Kosta Rikos treneris.

Kosta Rikos rinktinę antrojo kėlinio pradžioje į priekį išvedė B.Ruizas. Tačiau įpusėjus kėliniui antrą geltonąją kortelę gavo O.Duarte ir graikai įgijo kiekybinį pranašumą. Tuo jie pasinaudojo kėlinio pabaigoje, S.Papastathopuolos išlygino rezultatą.

„Emocijos, kurias dabar jaučiame, yra neįtikėtinos. Tai labai svarbi pergalė komandai ir visai šaliai. Mes visi labai tuo didžiuojamės. Mes perrašėme istoriją. Tai, ką padarėme, yra nuostabu. Šią pergalę skiriame kiekvienam Kosta Rikos gyventojui“, – kalbėjo J.L.Pinto.

Tuo tarpu jo kolegai, Graikijos rinktinės treneriui Fernando Santosui, pralaimėjimas reiškė jo eros šioje komandoje pabaigą.

„Man nepatinka kalbėti apie sėkmę ar apie jos trūkumą. Tai liūdna akimirka mums. Mes galėjome perrašyti istoriją ir suteikti daug džiaugsmo Graikijos žmonėms.

Kai varžovai įmušė penktąjį baudinį, jaučiau liūdesį. Tiesiog liūdesį“, – kalbėjo portugalas, Graikijos rinktinėje dirbęs nuo 2010-ųjų.

Jis nematė, kaip jo komandai sekėsi baudinių serijoje. Už kalbas strategas, pasibaigus rungtynėms, buvo išvarytas iš aikštės.

Pirmą kartą istorijoje į pasaulio čempionato ketvirtfinalį patekusi Kosta Rika ten žais su vicečempione Nyderlandų rinktine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.