Prieš Čempionų lygos kovą „Žalgiris“ ieško puolėjo

Vilniaus „Žalgiris“ stiprina pajėgas Čempionų lygos atrankos antrojo etapo mačui su Zagrebo „Dinamo“. „Mes kovosime ir nepasiduosime, todėl stengiamės suburti komandą, kuri mestų iššūkį priešininkams“, – sakė ekipos sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Treniruotės akimirka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Treniruotės akimirka.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žiedūnė Juškytė

Jun 30, 2014, 2:13 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 9:06 AM

Intensyviai ruošiasi

„Esame laimingi, kad galime atstovauti Lietuvai prestižiškiausiame futbolo turnyre. Kaip žinote, praėjusią savaitę buvo traukiami burtai. Mums teko Zagrebo „Dinamo“. Varžovų nepasirinksi. Tai yra didelis vardas Europos futbolo žemėlapyje bei vienas iš daugiausiai futbolo talentų parduodantis klubas Europoje“, – apie varžovus pasakojo M.Nikoličius.

Šiuo metu „Žalgiris“ ruošiasi Vilniuje, bet antradienį komanda išvyksta į treniruočių stovyklą Lenkijoje. Ten liepos 3 dieną žais kontrolines rungtynes su Izraelio vicečempionu Beer Ševos „Hapoel“, o liepos 6-ąją – su Kipro čempionu Nikosijos APOEL.

„Turime numatę dvejas draugiškas rungtynes. Liepos 3 ir 6 dienomis. Tai du pagrindiniai susitikimai, per kuriuos derinsime savo taktinius ir visus kitus uždavinius. Modeliuosime žaidimą rungtynėms su „Dinamo“, – „Žalgirio“ planus atskleidė sporto direktorius.

„Žalgiris“ su „Dinamo“ klubu žais liepos 15 dieną Zagrebe. 22 dieną Vilniuje vyks atsakomosios rungtynes.

„Žalgiryje“ – seni ir nauji naujokai

Prieš svarbias sezono kovas „Žalgiris“ susigrąžino paskolintus žaidėjus.

„Žalgiryje“ vėl žais saugas Mantas Kuklys, kuris buvo paskolintas Prahos „Bohemians 1905“ klubui. Į komandą taip pat sugrįžo tam pačiam Čekijos klubui paskolintas gynėjas Egidijus Vaitkūnas bei pusmetį stipriausioje Graikijos futbolo lygoje, „Veria“ komandoje žaidęs rusas Pavelas Komolovas.

„Malonu grįžti į „Žalgirį“. Komanda šiek tiek pasikeitusi, yra keletas naujų žaidėjų, tačiau jaučiuosi kaip namuose. Stengsiuosi komandai pasiekti kuo aukštesnius tikslus“, – savo sugrįžimu į Vilniaus ekipą džiaugėsi M.Kuklys.

„Žalgiris“, pasikvietęs naujoką Semirą Kerlą, sustiprino centro gynybos grandį. „Tai bosnis, kuris atvyksta iš daugkartinio čempiono „Željezničar“ klubo. S.Kerla yra debiutavęs Bosnijos ir Hercegovinos nacionalinėje rinktinėje, yra žaidęs aukščiausioje Graikijos lygoje“, – „Žalgirio“ naujoką pristatė M.Nikoličius.

„Komandos atmosfera gera. Noriu padėti „Žalgiriui“. „Dinamo“ komanda yra stipri, tačiau mes turime kovoti ir galime nugalėti“, – pirmaisiais įspūdžiais komandoje dalinosi naujokas S.Kerla.

Trūksta puolėjo

„Žalgirio“ vadovybė intensyviai ieško puolėjo. „Derybos užtruko, nes norime pakviesti aukšto kalibro futbolininką, o dauguma iš jų nesuinteresuoti važiuoti į Lietuvą, – nusivylimą reiškė „Žalgirio“ sporto direktorius. – Tai šiek tiek liūdina, bet tikimės, jog derybos pasibaigs sėkmingai“. Jis užsiminė, jog keletas kandidatų puolimo pozicijai sustiprinti yra.

„Šiuo metu pilnam komandos komplektui trūksta tik puolėjo. Tačiau kai kurie mūsų komandos žaidėjai taip pat sulaukia pasiūlymų iš kitur. Jiems išvykus atsirastų tam tikros skylės, kurias reikėtų užlopyti. Eivinas Zagurskas išvyko į Gargždų „Bangą“, taip pat komandą netrukus paliks brazilas Andrezinho. Ir kiti žaidėjai bet kada gali palikti klubą", – pasakojo M.Nikoličius.

Tikrai negaliu pasakyti, kad Andrezinho blogas žaidėjas. Tikrai ne. Jis turėjo problemų su adaptacija, neįsiliejo į kolektyvą, todėl jam nepavyko pademonstruoti žaidimo, kurio iš jo tikėjomės. Ateina sunkus metas, todėl negalime rizikuoti. O į komandą grįžo M.Kuklys, P.Komolovas bei E.Vaitkūnas, nes mes jais labai tikime ir pasitikime", – apie pokyčius komandoje pasakojo M.Nikoličius.

„Žalgirio" sporto direktorius įsitikinęs, jog paskolinti žaidėjus kitoms komandoms buvo geras sprendimas. „Tai jiems buvo labai gera patirtis. Žaisti neteko labai daug. Neabejoju, kad šie žaidėjai ateityje žais kituose užsienio klubuose", – įsitikinęs M.Nikoličius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.