A. di Maria paskutinėmis minutėmis pravirkdė šveicarus

Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2014, 7:28 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:02 AM

Angelo di Maria. Šį vardą šaukė Argentinos rinktinės sirgaliai, kai futbolininkas nuginklavo Šveicarijos rinktinės vartininką. A.di Maria tapo Argentinos didvyriu, iškovojusi rinktinei kelialapį į pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalį, kai 118-ąją minutę tiksliu smūgiu užbaigė greitą ataką. Šveicarijos rinktinė šioje dvikovoje turėjo daugiau nei tris puikias progas, o vieną jų – paskutinę minutę, bet sėkmė komandai nesišypsojo. Argentina po pratęsimo šventė pergalę 1:0.

Argentinos rinktinė ketvirtfinalyje žais su Belgijos ekipa.

Minutė. Abi komandos turėjo puikias progas įmušti ir jos atėjo su vienos minutės skirtumu. 28 minutę Valonas Behrami turėjo ir laiko, ir erdvės smūgiui, bet tai darė nesėkmingai. Kamuolys skriejo tiesiai į Sergio Romero rankas. Nuostabi proga buvo iššvaistyta. Po minutės persigando šveicarų sirgaliai, kai Ezequielis Lavezzi nuo maždaug šešių metrų spyrė kamuolį, bet nestovėjo tvirtai ant kojų, tad vartininkas kamuolį pasiėmė.

Smūgis. Lionelis Messi turėjo kamuolį per greitą Argentinos rinktinės kontrataką. Trys argentiniečiai į priekį pasileido prieš šešis šveicarų gynėjus. L.Messi išlaukė tinkamo momento, pritraukęs varžovų gynėjus prie savęs, atliko perdavimą į kraštą, kur A.di Maria dūrė šveicarams į paširdžius.

Skausmas. B.Dzemailis susiėmė už galvos. Jis pyko ant savęs, kai per pridėtą antrojo pratęsimo laiką nesugebėjo išnaudoti nuostabios progos. Jo smūgis skriejo šalia virpsto.

„Sudie“. Generolu vadinamas Šveicarijos rinktinės treneris Ottmaras Hitzfeldas nusprendė baigti karjerą. 65 metų specialistas, dukart laimėjęs Čempionų lygos trofėjų, kalbėjo, kad nori kuo ilgiau būti 2014 metų pasaulio čempionate. Tačiau jo norai patenkinti nebuvo.

Skaičius. Argentinos ir Šveicarijos futbolo rinktinių dvikova stebėjo 63 tūkstančiai 255-i sirgaliai.

Rungtynės.

6 min. L.Messi nusprendė standartinė situaciją išnaudoti perdavimui. Jis skersavo kamuolį į Šveicarijos baudos aikštelę, tačiau varžovai buvo tam pasirengę.

13 min. L.Messi išmėgino D.Benaglio budrumą nuo baudos aikštelės prieigų, bet šveicarai išsaugojo vartus „sausus“.

28 min. V.Behrami turėjo kone šimtaprocentinę progą pasižymėti, kai jam baudos aikštelėje atšoko kamuolys. Puolėjas turėjo ir laiko, ir erdvės nusitaikyti, tačiau jo smūgiuotas kamuolys lėkė tiesiai į vartininką.

29 min. E.Lavezzi buvo geroje pozicijoje smūgiuoti, tačiau palinko ir prarado tinkamą pusiausvyrą, tad vienu lietimu smūgiuotas kamuolys vartininkui problemų nesukėlė.

39 min. J.Drmičiui pritrūko šaltakraujiškumo. Šveicaras gavo nuostabų perdavimą ir išbėgo vienas prieš vieną su vartininku, tačiau jis nutarė nesivaryti kamuolio, o jį vienu lietimu perkelti Argentinos vartininką. Kamuolys skriejo pastarajam į rankas.

51 min. S.Romero užtikrintai reagavo į tolimą X.Shaqiri smūgį. Kamuolys skriejo į viršutinį vartų kampą, bet vartininkas atrėmė smūgį.

62 min. G.Higuainas pašoko aukščiau nei varžovai ir galva nukreipė skersuotą kamuolį į šveicarų vartus. Čia puikiai sužaidė D.Benaglio, užsiėmęs tinkamą poziciją ir numušęs kamuolį virš vartų.

68 min. L.Messi priėmė atšokusį kamuolį ir galingai smūgiavo jį iš toli. Kamuolys skriejo šalia skersinio. Sirgaliai smūgį palydėjo atodūsiu.

77 min. L.Messi įsiveržė į šveicarų baudos aikštelę, atlieka klaidinantį judesį ir smūgiuoja į vartus. Šveicarijos vartininkas kamuolį atmušė ir netrukus turėjo greitai reaguoti, kad jo vėl neperimtų argentiniečiai. D.Benaglio siekdamas kamuolio susidūrė su varžovu ir kurį laiką gulėjo ant žemės.

88 min. L.Messi aikštės krašte suklaidino du varžovus ir spurtavo į priekį. Netrukus jis atliko perdavimą į baudos aikštelę, bet šveicarai kamuolį įmušė.

95 min. R.Palacio galva mušė kamuolį, bet D.Benaglio sugebėjo atremti daug žadantį smūgį.

109 min. A.Di Maria puikiai priėmė kamuolį, laukdamas ant šveicarų baudos aikštelės krašto. Netrukus jis smūgiavo į dešinįjį viršutinį kampą. Tačiau Šveicarijos vartininkas ir vėl pademonstravo katės refleksus.

118 min. Argentinos rinktinė pradėjo greitą ataką. Kamuolį turėjo L.Messi, kuris išlaukė ir atliko perdavimą A.di Mariai. Pastarasis ir pasiuntė kamuolį į vartų tinklą - 1:0.

***

Tarpusavio kovos. Argentinos ir Šveicarijos rinktinės žaidė 6 rungtynes. Keturias kovas laimėjo Argentina, o kiti du mačai baigėsi lygiosiomis. Per visas dvikovas argentiniečiai spėjo įmušti keturiolika įvarčių ir praleisti tris.

Grupė. Argentinos rinktinės aistruoliai grupės etape džiaugėsi visus tris kartus, bet visi mačai pasižymėjo kaustančia įtampa. Argentiniečiai 2:1 nugalėjo Bosniją ir Hercegoviną, 1:0 Iraną ir 3:2 palaužė Nigeriją. Argentina F grupėje užėmė pirmąją vietą.

Grupė II. Šveicarai E grupėje užėmė antrąją vietą. Jie 2:1 palaužė Ekvadorą ir skaudžiai 2:5 pralaimėjo Prancūzijai. Galiausiai ekipa atsigriebė dvikovoje su Hondūru, kurį nugalėjo 3:0.

Pavojus. Argentinos rinktinėje visais pabūklais šaudo Lionelis Messi. Jis įmušė įvartį į bosnių vartus, sukėlė euforiją įmušęs Iranui ir dukart nuginklavo Nigerijos vartininką.

Istorija. Šveicarija aštuntfinalyje žais trečią kartą. 1994 m. šveicarai pralaimėjo ispanams 0:3, o 2006 m. su ukrainiečiais sužaidė 0:0, bet baudinių serijoje nusileido 0:3.

Pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalio etapas

Brazilija – Kolumbija

Prancūzija – Vokietijai

Olandija – Kosta Rika

Argentina - Belgija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.