JAV ekipą bombardavę belgai prasimušė į ketvirtfinalį

Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2014, 11:31 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:59 AM

Belgijos rinktinės sirgaliai aštuntfinalyje išvydo kitokią komandą nei grupių etape. Atakuojanti, žaidimu patraukli jaunųjų talentų ekipa visais cilindrais judėjo į priekį ir bombardavo JAV rinktinės vartus, tačiau iki palaimos sirgaliams ilgą laiką trūko vieno – įvarčio. Šį Kevinas de Bruyne įmušė per pratęsimą 93 minutę, nutraukęs uždarų vartų prakeiksmą. JAV komandą Belgijos rinktinė nugalėjo 2:1 ir pateko į ketvirtfinalį.

Varžovas. Belgija ketvirtfinalyje žais su Argentinos komanda. Ši 1:0 po pratęsimo nugalėjo šveicarus.

Šviesa. Belgijos rinktinė buvo atlikusi penkiolika smūgių į JAV rinktinės vartų plotą, kai sugebėjo suvirpinti tinklą. K.de Bruyne 93 pratęsimo minutę perėmė kamuolį iš gynėjo, pasivarė jį dešiniau, pasisuko ir mušė į mirtiną tašką – tolimąjį vartų kampą, išvesdamas Belgiją į priekį.

Tvirtinimas. Belgai spėjo neišnaudoti dar poros progų, bet šįkart serija neužsitęsė. 105 minutę antrąjį komandos įvartį įmušė Romelu Lukaku, priėmęs perdavimą iš K. De Bruyne.

Lietimas. Michaelis Bradley praėjus porai minučių po antrojo belgų įvarčio nuostabiai nuskaitė situaciją. Jis permetė aukštą perdavimą Julianui Greenui į baudos aikštelę. Šis besileidžiantį kamuolį į vartų tinklą pasiuntė vienu lietimu – 1:2.

Svečias. Pirmajame kėlinyje teisėjui teko sustabdyti rungtynes, kai į aikštę įbėgo futbolo aistruolis. Jis spėjo pasirodyti, bet galiausiai buvo sugautas apsaugos darbuotojų.

Skaičius. Belgijos ir JAV futbolo rinktinių mačą stebėjo 51 tūkstančiai 227-i sirgaliai.

Ketvirtfinalio poros: Brazilija-Kolumbija, Olandija-Kosta Rika, Vokietija-Prancūzija, Argentina-Belgija.

Rungtynės.

2 min. D.Origi priėmė nuostabų perdavimą, pralenkęs amerikiečių gynėją ir netrukus smūgiavo iš mažiau nei šešių metrų. Tačiau jo smūgis buvo labai prastas, leidęs T.Howardui apsaugoti vartus.

14 min. D.Origi skaudžiai krito ant žemės. Teisėjui teko pristabdyti mačą, nes futbolininkui prireikė medikų pagalbos.

21 min. C.Dempsey pamėgino laimę nuo baudos aikštelės prieigų, bet Th.Courtois pademonstravo, kad ne veltui yra dažnai giriamas.

23 min. K.de Bruyne priėmė gražų perdavimą, kai amerikiečiai neskyrė jam pakankamai dėmesio. Belgas atliko smūgį, bet puikus šansas buvo iššvaistytas.

26 min. A.Witselis įsiveržė į varžovų baudos aikštelę ir galingai smūgiavo, bet vartininko įveikti nepavyko.

32 min. JAV rinktinės treneris buvo priverstas atlikti keitimą, kai traumą patyrė F.Johnsonas.

47 min. D.Mertensas galva mušė kamuolį į JAV rinktinės vartus, vet vartininkas ir vėl sužaidė užtikrintai.

56 min. M.Fellaini atliko perdavimą K.de Bruyne ir šis smūgiavo, bet netaikliai.

60 min. D.Origi atliko gražų perdavimą D.Mertensui, bet šiam nepavyko tiksliai smūgiuoti.

69 min. A.Witselis žinojo, ką daryti su kamuoliu, kai priėmė perdavimą. Jis smūgiavo iš aštuoniolikos metrų, tačiau kamuolys skriejo šalia kairiojo virpsto.

77 min. K.Mirallasas gavo nuostabų perdavimą į baudos aikštelę ir netrukus atsidūrė vienas prieš vieną su vartininku. Tačiau belgui nepavyko išlaikyti šaltakraujiškumo – jis pataikė į T.Howardo koją.

78 min. Šįkart atakos užbaigti nesugebėjo E.Hazardas, kuris atšokusį kamuolį smūgiavo tiesiai į vartininką.

84 min. D.Origi smūgiavo iš baudos aikštelės prieigų. Kamuolys pralindo pro du JAV rinktinės gynėjus, bet T.Howardas buvo pasirengęs.

89 min. K.de Bruyne gavo perdavimą į kraštą ir išsiveržęs skersavo pažeme kamuolį. Ten perdavimo lauke V.Kompany, bet kamuolys buvo perduotas netiksliai ir šis sudėtingai paspyrė šį į varžovų vartininką.

90+3 min. Ch. Wondolowskis turėjo tobulą progą, kai kamuolys nusileido šalia jo, iki vartų likus penkiems metrams. Amerikietis šovė gerokai virš vartų.

93 min. K.de Bruyne perėmė gynėjo baudos aikštelėje sulaikytą kamuolį, pasivarė jį į kraštą ir pasiuntė į tolimąjį vartų kampą – 1:0.

105 min. R.Lukaku įmušė įvartį – 2:0.

107 min. J.Greenas gavo perdavimą į baudos aikštelę ir negailestingai smūgiavo jį į vartus – 1:2.

***

Kovos. Iš anksto „juodojo arkliuko“ etiketę gavusi Belgijos komanda per pirmąsias rungtynes sulaukė galybės kritikos. Ekipa 2:1 nugalėjo Alžyrą, bet baimė žaisti pro akis specialistams nepraslydo. Nedrąsiausi belgai buvo ir su rusais, bet juos nugalėjo 1:0. Tokiu pat rezultatu H grupėje buvo nugalėta ir Pietų Korėjos komanda.

Grupė. JAV rinktinė turnyrą pradėjo pergale prieš Ganą 2:1. Ekipa tikėjosi trijų taškų iš dvikovos su sužeistais portugalais, bet rungtynės baigėsi 2:2. Komandai užimti pirmąją vietą sutrukdė vokiečiai. Jie amerikiečius nugalėjo 1:0.

Susitikimai. Šios komandos žaidė 5 rungtynes. Belgija laimėjo 4, JAV – 1. Įvarčių skirtumas – 8:5 belgų naudai. Amerikiečiai vienintelę pergalę iškovojo 1930 m. pasaulio čempionate, kuriame nugalėjo Belgijos komandą 3:0. Tai kartu buvo vienintelės oficialios šių komandų rungtynės.

Pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalio etapas

Brazilija – Kolumbija

Prancūzija – Vokietijai

Olandija – Kosta Rika

Argentina - Belgija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.