Mokytojas iš JAV M. Geigeris tapo didžiausiu Nigerijos priešu

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-01 11:20, atnaujinta 2018-02-12 08:32

Jau tampa įprasta, kad po beveik kiekvienų pasaulio futbolo čempionato rungtynių į teisėjus lekia kritikos strėlės. Ne išimtis - ir Markas Geigeris.

Futbolo arbitras, vadovavęs aštuntfinalio mačui tarp Prancūzijos ir Nigerijos (2:0), tapo pirmuoju amerikiečiu, kuriam patikėta teisėjauti jau ne grupės varžybose, o lemiamame turnyro etape.

Amerikiečiai džiūgavo, kad 39 metų mokytojas iš Naujojo Džersio veržiasi į futbolo teisėjų elitą, bet jau 10 metų teisėjaujantį arbitrą po pasaulio čempionato aštuntfinalio prislėgė kritikos banga.

M.Geigeris sulaukė daug neigiamų Nigerijos rinktinės atsiliepimų, o ypač dėl vieno epizodo, kuris baigėsi sunkia Nigerijos futbolininko trauma.

Antrajame kėlinyje prancūzas Blaise'as Matuidi labai šiurkščiai prasižengė prieš Ogenyi Onazi. Nigerijos futbolininkui varžovo smūgis į koją baigėsi liūdnai - jis iš aikštės buvo išneštas neštuvais, o po rungtynių O.Onazi išplatino sugipsuotos kojos nuotrauką.

Nors pražanga buvo itin šiurkšti, Prancūzijos futbolininkas B.Matuidi buvo nubaustas tik geltonąja kortele.

Nigerijos rinktinės treneris Stephenas Keshi turėjo ir daugiau priekaištų dėl to, kad teisėjas leido prancūzams grubiai žaisti.

S.Keshi į akis krito Olivier Giroud smūgis alkūne Johnui Obi Mikeliui ir tai, kad Patrice'as Evra, kovodamas baudos aikštelėje, rankomis apkabino Nigerijos rinktinės puolėją Peterį Odemwingię ir neleido jam pašokti. Nigeriečių įsitikinimu, po šio epizodo teisėjas turėjo skirti 11 metrų baudinį, tačiau apsiribojo tik žodiniu įspėjimu.

Nigerijos rinktinės trenerį papiktino ir tai, kad teisėjas neįskaitė Emanuelio Emenike įvarčio 16 minutę, kai buvo užfiksuota nuošalė.

„Tai pirmas kartas, kai aš kaltinsiu teisėją už prastą darbą. Tačiau nieko negaliu padaryti", - apmaudą liejo S.Keshi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.