Belgų treneris: „Dabar niekas nesakys, kad nežaidžiame futbolo“

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2014, 9:58 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:49 AM

„Nebeturėtume žiniasklaidoje matyti nerimo, kad nežaidžiame futbolo“, - pareiškė Belgijos rinktinės treneris Marc Wilmotsas. Pasaulio futbolo čempionato aštuntfinalyje jo auklėtiniai parodė visai kitokį veidą nei grupių etape. Atakuojantį rėžimą nustačiusi M.Wilmotso kariauna po pratęsimo 2:1 nugalėjo JAV komandą ir į šios vartų pusę smūgiavo 31-ą kartą. Dvidešimt smūgių skriejo į vartų plotą, bet belgams trūko tikslumo, rašo „Associated press“ ir BBC.

„Turėjome daug progų ir visiškai dominavome rungtynėse. Mes nusipelnėme pergalės, nors JAV ekipos įvartis ir sukėlė išgąsčio“, - sakė 45-erių specialistas.

Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi 0:0, bet per pratęsimą daug juodo darbo atliko Romelu Lukaku. Po keitimo pasirodęs futbolininkas sukūrė progą Kevinui de Bruyne'ui. Pastarasis vėliau atsidėkojo, atlikdamas rezultatyvų perdavimą R.Lukaku.

„Pastaruoju metu R.Lukaku sulaukdavo kritikos, bet aš jam pasakiau: „Nesijaudink – antrasis etapas gali būti tavo.“ Tai ir nutiko“, - sakė strategas.

„Aš supratau, kad neturėčiau savęs spausti. Tiesiog turėjau daryti viską, kad laimėtume. Labai džiaugiuosi, kad viskas pavyko. Kai kitos komandos pavargsta, mes įsijungiame aukštesnę pavarą. Tai žada gera ateitį“, - sakė 21-erių futbolininkas R.Lukaku.

M.Wilmotsas gyrė JAV rinktinės vartininką Timą Howardą. Pastarasis atrėmė penkiolika varžovų smūgių ir pagerino pasaulio čempionato rekordą.

„Jeigu tai tęsis, mes pakliūsime į rimtą bėdą“, - apie mintis, šovusias į galvą, kai belgai užspaudė jo ekipą, pasakojo T.Howardas.

Prieš trejus metus JAV rinktinei vadovauti pradėjęs vokietis Jurgenas Klinsmannas žarstė komplimentus savo komandai, kuri į kovą pakilo tik rungtynių pabaigoje.

„Jų šalis didžiuojasi tokiu pasirodymu“, - sakė J.Klinsmannas.

Šiose rungtynėse džiaugsmo skonį patyrė ir Julianas Greenas. Amerikietis įvartį įmušė savo pirmuoju prisilietimu prie kamuolio pasaulio čempionate. Jis turėjo ir daugiau progų.

„Buvau įsitikinęs, kad įmušime dar vieną ir bus vienuolikos metrų baudiniai“,- sakė J.Greenas.

Pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalio etapas

Brazilija – Kolumbija

Prancūzija – Vokietijai

Olandija – Kosta Rika

Argentina - Belgija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.