Čempionato uždarymo koncerte - operos legenda Placido Domingas

Muzika ir sportas – svarbiausi dalykai, kuriuos suprasti galima ir nemokant kalbos, todėl jie artimi daugeliui“, – sako vienas garsiausių pasaulio operos atlikėjų Plácido Domingo, nusprendęs šiuos du dalykus sujungti viename koncerte, skirtame žiūrimiausiam šių metų reginiui – Brazilijoje vykstančiam Pasaulio futbolo čempionatui.

P.Domingas.<br>AOP nuotr.
P.Domingas.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2014, 1:32 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:34 AM

Praėjus devyniolikai metų, operos legenda grįžta į mylimą Rio de Žaneirą, kuriame pasirodys drauge su kinų fortepijono sensacija Lang Langu, „Grammy“ laureate, sopranu iš Puerto Riko Ana Maria Martinez bei Brazilijos simfoniniu orkestru.

Pasaulyje žinomas ne tik dėl savo meilės operai, bet ir aistros futbolui, Plácido Domingo Pasaulio futbolo čempionatuose pasirodo nuo 1990-ųjų, kuomet Romoje vykusiame čempionato finale koncertavo kaip vienas iš „Trijų tenorų“ – kartu su José Carreras and Luciano Pavarotti. Paskutinįsyk, tiesa, Pasaulio futbolo čempionatą P. Domingo pagerbė 2006-aisiais Berlyne.

Kitą šeštadienį, liepos 12 d. įvyksiantį iškilmingą koncertą „Rio taurė“ (Concerto De Gala. Da Copa No Rio) transliuos LRT televizija. Transliacijos pradžia – 19.30 val. Skambės žinomų operų ir operečių arijos, populiarūs Lotynų Amerikos kūriniai.

Plácido Domingo gimė 1941 m. Madride, Ispanijoje, tačiau užaugo Meksikoje, o šiuo metu gyvena ir dirba Jungtinėse Valstijose, vadovauja Los Andželo operai. P. Domingo repertuare – 144 vaidmenys. Tai rekordinis skaičius, kurio viršyti nepavyko jokiam kitam pasaulio tenorui. Skaičiuojama, kas su šiais vaidmenimis jis pasirodė 3700 kartų. Iki šiol yra išleista per 100 didžiojo tenoro įrašų. P. Domingo yra pelnęs 12 „Grammy“ ir 2 „Emmy“ apdovanojimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.