R. Zdančius: ketvirtfinalyje vietoj Argentinos – Šveicarija

Buvęs Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas Ričardas Zdančius mėgaujasi šiuo pasaulio futbolo čempionatu, tačiau piktinasi Argentinos komanda.

Daugiau nuotraukų (1)

Žiedūnė Juškytė

Jul 3, 2014, 5:12 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:28 AM

Pasak futbolo žinovo, argentiniečiai jau turėjo keliauti namo, o vietoj jų ketvirtfinalyje turėtų rungtyniauti Šveicarijos rinktinė.

R.Zdančius, išanalizavęs čempionato ketvirtfinalio dalyvių stipriąsias ir silpnąsias savybes, spėja į pusfinalį pateksiančias rinktines.

– Netrukus – pasaulio futbolo čempionato ketvirtfinalio kovos. Ričardai, koks jums šis turnyras pasirodė iki šiol?

– Pasaulio futbolo čempionatas man visai patinka, tik kai kurios komandos iki šiol parodytu žaidimu nepatiko. Pavyzdžiui, Argentina. Argentiniečiai nerodo jokio žaidimo, visai neįdomu į juos žiūrėti. Jie jau turėjo išvažiuoti namo. Tik dėl didelės sėkmės argentiniečiai išėjo į ketvirtfinalį.

Šiame čempionate man įdomu stebėti belgų, prancūzų ir iš dalies vokiečių žaidimą. Man kol kas nepatinka Vokietijos rinktinės gynyba. Jei ne ji, viskas būtų gerai.

– Tikriausiai nebuvote patenkintas Argentinos rinktinės pergale prieš šveicarus?

– Šveicarai tikrai buvo verti dalyvauti ketvirtfinalyje. Aš to jiems labai linkėjau. Europos čempionato atrankos turnyre Šveicarijos rinktinė mūsų (Lietuvos futbolo rinktinės – Red.) pogrupyje, o kuo aukštesnę vietą pasaulio čempionate užimtų ši komanda, tuo visiems smagiau būtų prieš tokią žaisti.

– Ką šiame čempionate palaikote?

– Paskutiniu metu sergu už mažų valstybių rinktines. Mano favoritės – Urugvajaus ir Belgijos rinktinės. Vieni išvažiavo, kiti dar geriau pradėjo žaisti.

Žinoma, mane šiame čempionate jau nustebino Kolumbijos futbolininkas Jamesas Rodriguezas. Drąsiai galima sakyti, kad jis – čempionato atradimas. Dar man patinka Belgijos rinktinės saugas Edenas Hazardas.

Nuostabu tai, ką šiame čempionate jau parodė Prancūzijos rinktinė. Jų žaidimas labai gerai sustyguotas. Labiausiai patinka Blaise‘as Matuidi ir, žinoma, Paulis Pogba.

– Pasaulio futbolo čempionate liko 8 komandos. Kurių rinktinių patekimas į ketvirtfinalį jus nustebino, o kurioms komandoms nebuvo kur trauktis – privalėjo pasiekti į šį etapą?

– Labiausiai nustebino Kosta Rikos patekimas į šį etapą. Olandijos futbolininkai labai stiprūs, komanda labai gera, turinti senas futbolo tradicijas. Aš linkiu sėkmės šiai Europos ekipai, bet Kosta Rikos rinktinės per anksti nereikėtų nurašyti. Kosta Rika – labai draugiška komanda, kiekvienas žaidžia už visus.

Labiausiai esu nepatenkintas dėl Argentinos patekimo į ketvirtfinalį.

– Kurių rinktinių pergales prognozuojate ketvirtfinalyje?

– Brazilija – Kolumbija 1:2. Aš tikiu kolumbiečiais. Tai labai stipri rinktinė, galinti nugalėti brazilus. Galbūt per daug savimi pasitikiu tai sakydamas, tačiau kol kas nematau ypatingo Brazilijos rinktinės žaidimo.

Olandija – Kosta Rika 2:0. Olandai turi stiprią priekinę liniją, gerą gynybą. Manau, kad Kosta Rika dar gali nustebinti, bet aš olandams linkiu pergalės.

Argentina – Belgija 1:2. Šiose rungtynėse belgams pridaryti bėdos gali tik Lionelis Messi, ką jis ir iki šiol darė: Argentinos rinktinę ištempė iš pogrupio, aštunfinalio rungtynėse su Šveicarija atliko rezultatyvų perdavimą.

Prancūzija – Vokietija 2:1. Tai apylygės komandos, tačiau statau už prancūzus vien dėl silpnos Vokietijos komandos gynybos. Jeigu vokiečiai nesusitvarkys gynybos, jie tikrai pralaimės.

– Ką norėtumėte matyti čempionato finale?

– Pasaulio futbolo čempionate norėčiau matyti Prancūzijos ir Olandijos rinktines. Turėtų būti įdomi kova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.