Pamirštas „Žalgirio“ stadionas virto klaidžiomis džiunglėmis

Visų futbolo aistruolių akys pastarąjį mėnesį nukreiptos į Brazilijos stadionus, kur vyksta pasaulio futbolo čempionatas. Nors prieš pirmenybes daug kalbėta apie stadionų būklę, jokių priekaištų organizatoriams neturi nei futbolininkai, nei sirgaliai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 4, 2014, 2:56 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:52 AM

Stadionas vaiduoklis

Lietuvos futbolo aistruoliai, besimėgaujantys futbolo fiesta Pietų Amerikoje, tik su pavydu galėtų stebėti, kokius stadionus pastatė ar rekonstravo pirmenybių šeimininkė. Nors kai kurios futbolo rinktinės nerimavo, kad čempionato rungtynes tenka žaisti šalia Amazonės džiunglių esančiame Manaus mieste, reiškė priekaištus dėl prastos vejos kokybės, tokie prunkštavimai Lietuvos futbolo mylėtojui gali atrodyti juokingi.

Juk šalia - kraujuojanti futbolo žaizda. „Žalgirio" stadionas.

Stadionas, kuriame prieš 30 metų įspūdingas pergales aistruoliams dovanojo Vilniaus „Žalgirio" futbolininkai, merdi jau seniai. Rudenį čia ūbauja vėjai, žiemą kyla pusnys, o vasarą atsiveria tikros džiunglės.

Stadiono veja virto nešienaujama pieva, garsioji ištikimiausių klubo sirgalių „Pietų IV" tribūna primena neišgenamus brūzgynus, o milžiniška švieslentė ir stadiono kraštuose styrantys stulpai su lempomis iš toli gąsdina praeivius.

O jei šie norėtų į vaiduokliu virtusį stadioną apžiūrėti iš arčiau - jokių problemų. Teritorija nerakinama ir nesaugoma, nors po apleistas tribūnas ar įėjimus vaikščioti tikrai pavojinga.

Nesėkmingi bandymai atgaivinti

Dar prieš keletą metų buvo vietoj palaikio „Žalgirio” stadiono įrengti naują ir šiuolaikišką aikštyną.

2013-ųjų žiemą Vilniaus savivaldybės paskelbtame konkurse pastatyti naują UEFA ketvirtos kategorijos stadioną buvo likęs vienintelis dalyvis.

Tačiau ir jo greitai neliko. Tai – Vladimiro Romanovo Ūkio banko investicinė grupė. Žlugusio banko turtas atiteko Šiaulių bankui.

O buvo planų, kad vietoj apverktinos būklės „Žalgirio” stadiono iškils naujas statinys - šiuolaikiškas IV kategorijos reikalavimus atitinkantis stadionas.

Buvo numatyta, kad investuotojas stadioną pastatys iš savo lėšų, o miestas jį išpirks per 10 metų.

Anksčiau skaičiuota, kad toks stadionas galėtų kainuoti apie 70–80 mln. litų, o jo įrengimo darbai neturėtų trukti ilgiau nei trejus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.