Čempionato finalui gali teisėjauti skandalingasis japonas

Brazilijos rinktinę „už ausų“ pasaulio čempionato atidarymo rungtynėse su Kroatija ištempęs japonų teisėjas Yuichi Nishimura yra tarp kandidatų dirbti planetos pirmenybių finale.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2014, 8:02 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:02 AM

Nors į Kroatijos vartus skirtas abejotinas 11 metrų baudinys sukėlė didžiulį skandalą, FIFA įtraukė jį tarp penkiolikos pretendentų teisėjauti svarbiausioms čempionato rungtynėms.

Palyginimui, dešimt arbitrų FIFA jau išsiuntė namo.

Po skandalingos brazilų pergalės prieš kroatus 3:1, Y.Nishimura kituose mačuose nelaikė švilpuko rankose.

„Jeigu taip pradedame pasaulio čempionatą, geriau pasiduokime ir keliaukime namo. Mes kalbame apie pagarbą, bet ten nebuvo pagarbos. Kroatija tokios negavo, – po skandalingųjų rungtynių sakė Kroatijos ekipos treneris Niko Kovačas. – Jeigu ten buvo vienuolikos metrų baudinys, mums geriau nebežaisti futbolo. Geriau žaiskime krepšinį. Tai gėda.“

Tarp pasaulio čempionate vis dar likusių arbitrų – Howardas Webbas, dirbęs 2010 metų pasaulio pirmenybių finale.

Taip pat – planetos pirmenybių rekordininkas, devyniems planetos pirmenybių mačams per karjerą teisėjavęs uzbekistanietis Ravshanas Irmatovas, amerikietis Markas Geigeris.

Iš 15 kandidatų yra dešimt europiečių.

Vokietijos, Argentinos ir Olandijos valstybių teisėjai, kurių nacionalinės rinktinės pateko į pasaulio čempionato pusfinalį, jau keliauja namo.

Tiesa, FIFA neatmeta galimybės, kad finale gali dirbti brazilas Sandro Ricci. Be abejo, tuo atveju, jei planetos pirmenybių šeimininkai pusfinalyje pralaimės vokiečiams ir nepateks į finalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.