Teismo diena: ar liks Lietuvos klubų Europos lygos atrankoje?

Kol Brazilijoje stipriausios rinktinės siekia pasaulio futbolo Olimpo, Lietuvos futbolininkai nesnaudžia ir lieja prakaitą aikštėse. Trys A lygos komandos rengiasi nervingiems atsakomiesiems Europos lygos atrankos mačams. Pergalių lietuviai praėjusią savaitę neiškovojo, tad klausimas, ar antrajame atrankos etape išvysime Lietuvos komandą – vis dar atviras.

„Ekrano“ ir „Crusaders“ rungtynės Belfaste.<br>fkekranas.lt nuotr.
„Ekrano“ ir „Crusaders“ rungtynės Belfaste.<br>fkekranas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jul 10, 2014, 11:17 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:29 AM

Europos lygos starte varžosi Gargždų „Banga“, Klaipėdos „Atlantas“ ir Panevėžio „Ekranas“.

Tvarkaraštis. „Ekranas“ - „Crusaders“ (18 val. 30 min.), „Atlantas” - „Differdange” (19 val.), „Sligo Rovers” - „Banga” (21 val.).

Varžovai pasitiki savimi

Geriausią rezultatą iškovoti pavyko Gargždų „Bangos“ futbolininkams, kurie pirmąją dvikovą vieninteliai žaidė savo aikštėje. Rungtynės su „Sligo Rovers“ komanda baigėsi be įvarčių – 0:0 – tad „Bangos“ likimas Airijoje bus sprendžiamas ant balto lapo.

„Turėjome daugiau progų negu varžovai, bet pritrūko šaltakraujiškumo, - sakė „Bangos“ gynėjas Karolis Urbaitis. - Manau, kad mūsų žaidimas pasiteisino.“

„Bangos“ futbolininkai ir Airijoje turėtų žaisti pagal „Sligo Rovers“ diktuojamą tempą. Gargžduose Maksimo Tiščenkos auklėtiniai stengėsi žaisti antruoju numeriu ir rengti kontratakas. „Sligo Rovers“ dažniau valdė kamuolį, bet susikūrė vos porą pavojingų progų.

Treneris Maksimas Tiščenko rezultato nesumenkino ir džiaugėsi, kad žaisdama antruoju numeriu „Banga“ įvarčių nepraleido.

„Viskas paprasta. Jeigu laimėsime – eisime toliau. Nusivylėme, kad neįmušėme išvykoje, bet turime tai užmiršti. Žinau, kad esame pakankamai geri pergalei, bet turime būti atsargūs – to gali nepakakti. Reikės daug sunkaus darbo, šiek tiek sėkmės ir kokybės. Manau, kad jos turime pakankamai“, - rungtynių išvakarėse kalbėjo „Sligo Rovers“ treneris Johnas Colemanas.

Svarbiausia psichologija

Pralaimėjimus starte išvykoje patyrė ir Klaipėdos „Atlantas“ (0:1), ir Panevėžio „Ekranas“ (1:3). Pastarosios komandos treneris Valdas Dambrauskas džiaugėsi, kad komandai pavyko įmušti įvartį į Belfasto „Crusaders“ vartus, gerokai sušvelninusį krytį.

„Dabar turime laimėti 2:0. Toku pat rezultatu turi laimėti ir „Atlantas“. Tai tų namų ir išvykos rungtynių paradoksas“, - lrytas.lt sakė V.Dambrauskas.

Treneris pabrėžė, kad „Crusaders“ komanda „Ekranui“ pamokų nepateikė.

„Jie žaidė tai, ko ir tikėjomės, o mes patys prisidarėme pamokų, kurias prisiminsime visus metus. Mes žaidėme tragiškai, - kalbėjo V.Dambrauskas. - Turėjome progų, bet realizacijoms reikia patirties ir meistriškumo. Dauguma progų buvo netikėtos, nes jos atsirado po standartinių situacijų, o tai nėra mūsų stiprioji pusė. Labiau nuliūdino tai, kad nesugebėjome sukurti nieko rimto „iš žaidimo“.

V.Dambrauskas mano, kad svarbiausia susikaupti. „Psichologija čia lemia viską. Jeigu susitelksime ir žaisime taip, kaip žaidžiame prieš Vilniaus „Žalgirį“ ar „Atlantą“, nėra abejonių, kad Panevėžyje turėsime kitokį rezultatą“, - sakė „Ekrano“ treneris.

Nepatogus žaidimas

Klaipėdos „Atlanto“ komanda turėjo ne vieną progą įmušti į „Differdange 03“ komandos vartus, tačiau atakų taip ir neužbaigė. Dabar Konstantino Sarsanijos auklėtiniams tai padaryti būtina, nes nepraleidusi įvarčių Liuksemburgo komanda užkirs kelią atgimusiam „Atlantui“.

„Tai nemaloni komanda, - atlantas.lt sakė K.Sarsanija. - Varžovai nenori žaisti greitai, stengiasi ilgai kontroliuoti kamuolį. Surengę ataką jie vėl tūno gindamiesi. Sunku žaisti prieš tokio stiliaus komandą.“

„Atlanto“ strategas pabrėžė, kad komanda nepuls į aklą puolimą.

„Tai būtų didelė klaida, nes varžovai moka kontratakuoti. Pirmąsias rungtynes pralaimėjome vien todėl, kad neturėjome tokių rungtynių patirties. Turime susikaupti“, - sakė K.Sarsanija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.