„Žalgiris“ Zagrebe seks Vokietijos stebuklo 7:1 pavyzdžiu

Vilniaus „Žalgirio“ treneriui Marekui Zubui įstrigo šokiruojantis pasaulio čempionato pusfinalis, kuriame vokiečiai 7:1 sudaužė Braziliją. Šiuo futbolo stebuklu lenkas nori įkvėpti žalgiriečius Čempionų lygos atrankos mačui su Zagrebo „Dinamo“.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

2014-07-11 14:16, atnaujinta 2018-02-12 01:27

„Kaip futbolo žaidėjai, mano auklėtiniai teoriškai taip pat gali pridaryti panašių problemų „Dinamo“, kokių vokiečiai padarė brazilams. Remkimės šiuo pavyzdžiu“, – prieš išvyką į Kroatijos sostinę klastingai šypsojosi M.Zubas.

Juokaudamas specialistas sakė, kad liepos 15-ąją Zagrebe jį tenkintų pergalė. Tačiau ir jis, ir žalgiriečiai supranta, kad tituluotasis „Dinamo“ yra neabejotinas poros favoritas.

„Kroatijoje bandysime išsaugoti šansus rungtynėms Vilniuje“, – realesnius „Žalgirio“ tikslus įvardijo M.Zubas.

Kroatai uodžia lengvą grobį

Patys kroatai prieš dvikovą su „Žalgiriu“ jaučiasi labai užtikrintai. Nuotaikas Kroatijoje lietuviams perpasakojo „Žalgirio“ legionierius Andro Švrljuga.

„Jie įsitikinę, kad lengvai nugalės „Žalgirį“, – sakė kroatas. – Bet mums tai tik į naudą. Kroatai mano, kad nesame tokie geri. Taip, ant popieriaus jie favoritai, bet favoritai laimi ne visada. Mes turime šansą.“

Šansų Vilniaus klubui suteikia Kroatijos čempionato tvarkaraštis. Kitaip nei Lietuvoje, kur sezonas jau įpusėjo, „Dinamo“ tik prieš mėnesį pradėjo kontrolinių rungtynių ciklą.

Iš keturių draugiškų rungtynių „Dinamo“ laimėjo dvejas. Penktadienio vakarą jų laukia atsakingiausias mačas sezono pradžioje – Kroatijos supertaurės finalas. Jį iš arti stebės šnipinėti kroatų išvykęs M.Zubo asistentas Andrius Skerla bei sporto direktorius Mindaugas Nikoličius. 

„Zagrebo klubas dar tik styguoja komandą. Nauji žaidėjai, nauji klausimai, turbūt ir naujas komandos veidas. Iš vienos pusės, sunku pasiruošti rungtynėms dėl informacijos apie „Dinamo“ stokos. Bet kita vertus, mums tai gali išeiti į naudą, nes niekas nežino, ką šiuo metu sugeba „Dinamo“ ir ką jie gali nuveikti per tokį trumpą laiką“, – pasakojo M.Zubas.

D.Šemberas neslepia ambicijų

Kai M.Zubo dešinėje sėdėjęs Deividas Šemberas sveikino vilniečius su į sostinę grįžtančia Čempionų lyga, lenkas vylėsi, kad poros nugalėtojas iki dvikovos namuose dar nebus aiškus.

„Manau, kad rungtynės Vilniuje bus labai įdomios. Tai bus puiki diena – Lietuvos ir Kroatijos čempionų akistata“, – šypsojosi M.Zubas.

„Žalgirio“ kapitonas D.Šemberas buvo dar drąsesnis ir kategoriškesnis.

„Norėdami, kad komanda augtų ir judėtų į priekį, privalome įveikti tokias komandas kaip „Dinamo“. Esame tam pasiruošę ir rungtynių laukiame su nekantrumu“, – tikino gynybos grandies žaidėjas.

Laukia brazilo įvarčių

„Žalgiris“ prieš dvikovą su „Dinamo“ ant stalo metė paskutinį kozirį. Lietuvos čempionus sustiprino puolėjas iš Brazilijos Adi Rocha. Arba tiesiog Adi.

„Tikiuosi padėti komandai ir rasti savo žaidimą. Šioje poroje tikimės pergalės“, – ispaniškai į žurnalistus kreipėsi „Žalgirio“ naujokas. Susikalbėti padėjo vertėjas.

28 metų futbolininkas labai prastai kalba angliškai. Tiesa, turimų anglų kalbos žinių pakanka, kad Adi suprastų, ko iš jo reikalauja treneris M.Zubas.

Vos prieš savaitę prie „Žalgirio“ prisijungęs legionierius greitai įsiliejo į naują kolektyvą, todėl M.Zubas iš naujo puolimo lyderio laukia greitos naudos.

„Lauksime jo įvarčių. Esu labai patenkintas, kad turime tokios stiliaus žaidėją. Manau, kad jis duos daugiau naudos nei Andrezinho“, – naujoko pranašumus prieš atleistą puolėją iš Brazilijos įžvelgė M.Zubas.

Portugalijos rinktinės vartininko faktorius

Prieš „Dinamo“ barjerą sąsajų su pasaulio čempionatu rado ne tik M.Zubas. Zagrebo ekipa prieš pora savaičių įsigijo atsarginį Portugalijos rinktinės vartininką Eduardo, kuris dalyvavo planetos pirmenybėse Brazilijoje.

Tačiau M.Zubo toks „Dinamo“ žingsnis žaidėjų turguje neišgąsdino.

„Retai komandos tokiu sezono metu perka vartininką. Bet galbūt „Dinamo“ nusprendė, kad portugalas yra geresnis vartininkas nei kitas vyrukas“, – apie 31 metų Eduardo kalbėjo „Žalgirio“ strategas.

M.Zubo teigimu, vartininkams reikia nemažai laiko pajusti ryšį su gynybos grandimi.

„Taip, jis turi patirties ir įgūdžių, bet vartininko pozicija komandoje yra labai svarbi. Gal jis geras vartininkas, turi gerą CV, tačiau didelis klausimas, kaip greitai apsipras naujoje komandoje“, – spėliojo M.Zubas.

„Žalgiris“ labiau žvalgosi ne į šį sezoną net savęs dar gerai nepažįstantį „Dinamo“, o į savo žaidimą. Tik geras žalgiriečių futbolas gali leisti išsipildyti D.Šembero užmojams.

Kitu atveju Vilniaus futbolininkų kelionė Europoje šiemet baigsis labai greitai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.