Olandai pasiryžo baigti čempionatą nepralaimėję

Olandijos rinktinės treneris Louisas van Gaalas ir jo žaidėjai po baudiniais pralaimėto pusfinalio Argentinai kartojo, kad nemato prasmės žaisti rungtynių dėl trečiosios vietos, bet po dviejų dienų treniruočių surado paskatų: jie stengsis tapti pirmąja Olandijos rinktine, kuri baigs čempionatą nepralaimėjusi.

L.van Gaalas ir Olandijos rinktinė sieks trečiosios vietos.<br>AP nuotr.
L.van Gaalas ir Olandijos rinktinė sieks trečiosios vietos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jul 12, 2014, 3:55 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:51 AM

"Mes supratome, kad yra kažkas, ko mes turime siekti, - mačo išvakarėse kalbėjo L.van Gaalas. - Dar jokia Olandijos rinktinė negrįžo namo neįveikta, todėl tai bus mūsų tikslas.“

Jis pabrėžė, kad legendinės sidabrinės olandų komandos 1974 ir 1978 metais neišvengė pralaimėjimų, o antroji 1978 metais Argentinoje pralaimėjo net du kartus.

„Pralaimėti visada skaudu, bet visada kitos rungtynės. Norime laimėti ir namo grįžti neįveikti. Bus lengviau lipti į lėktuvą. Nesame patenkinti, bet trečioji vieta geriau nei ketvirtoji“, - kalbėjo saugas Dirkas Kuytas.

Brazilijos treneris Luizas Felipe Scolari šeštadienį vakare sieks aikštesnio tikslo – atsitiesti po žeminančio pralaimėjimo 1:7 Vokietijai ir garbingai atsisveikinti su čempionatu.

„Mes jau esame susitaikę, kad negalime pasiekti savo svarbiausio tikslo. Bet norime laimėti rungtynes dėl trečiosios vietos, kad Brazilijos tauta būtų laiminga bent iš dalies“, - sakė brazilų treneris.

L.F.Scolari ketina padaryti 2-3 keitimus palyginus su pusfinalio maču.

Į aikštę neis nuvylęs puolėjas Fredas, bet grįš kapitonas Thiago Silva, kuris praleido lemtingą pusfinalį dėl dviejų geltonųjų kortelių.

„Net negali būti didesnių paskatų. Tikslas dabar kitoks, bet žaisime dėl garbės ir orumo“, - teigė Th.Silva.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.