Argentinos vartininką ruošė ir Olandijos rinktinės strategas

Louisas van Gaalas kažkada mokė argentinietį Sergio Romero, kaip atremti 11 m baudinius. Šie patarimai trečiadienį kainavo Olandijos treneriui pergalę pasaulio čempionato pusfinalyje, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

S.Romero atrėmė du baudinius.<br>AP nuotr.
S.Romero atrėmė du baudinius.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-13 17:56, atnaujinta 2018-02-12 00:29

S.Romero atmušė du olandų smūgius, o Argentina įveikė L.van Gaalo treniruojamą komandą 4:2 po 11 metrų baudinių ir sekmadienį finale žais su Vokietija.

Padėjo pritapti Olandijoje

„Aš mokiau S.Romero atlaikyti baudinius, todėl tai skaudu“, – pripažino L.van Gaalas, dirbęs su S.Romero Olandijos klube „Alkmaar“ 2007–2009 metais.

S.Romero liko dėkingas buvusiam treneriui už tai, kad lengvai pritapo Olandijoje, kai atvyko ten būdamas 20-ies.

Praleido tik tris įvarčius

Kalbėdamas apie 11 metrų baudinius Argentinos rinktinės vartininkas pabrėžė sėkmės reikšmę: „Gali atspėti, į kurią pusę kristi, bet vis tiek neatmušti, kaip tai nutiko jų vartininkui.“

S.Romero, kuris netgi nėra pagrindinis vartininkas savo dabartinėje komandoje „Monaco“, jau apsaugojo savo vartus trejose pasaulio čempionato rungtynėse iš eilės. Jis šiose pirmenybėse yra praleidęs tik tris įvarčius.

Gavo vertingų patarimų

27 metų vartininkas pripažino, kad prieš baudinių seriją sulaukė vertingų patarimų: „Komandos draugai man pasakojo, kur kiekvienas žaidėjas galėtų smūgiuoti.“

S.Romero atlaikė Rono Vlaaro smūgį krisdamas į dešinę ir Wesley Sneijderio šūvį krisdamas į kairę.

„Taip ir maniau, kad W.Sneijderis smūgiuos ten, – pasakojo S.Romero. – Taip pat mąsčiau, kad A.Robbenas smūgiuos į kairę, bet jis mušė į kitą pusę, todėl buvau toks pasiutęs.“

Argentinos rinktinės treneris Alejandro Sabella patarė S.Romero saugoti failą su informacija apie kitų komandų žaidėjus, kaip jie įprastai muša baudinius.

Dar prieš pasaulio čempionatą A.Sabella pasirinko S.Romero pagrindiniu vartininku, nors jis mažai rungtyniavo Prancūzijos lygoje.

S.Romero teigė daug išmokęs iš A.Sabellos ir L.van Gaalo.

Po rungtynių vartininkas nuėjo padėkoti Olandijos rinktinės treneriui.

„Jis buvo vienas tų, kurie padėjo man atvykus į Olandiją – visiškai kitą šalį, su kitomis tradicijomis, – sakė S.Romero. – Aš visada būsiu jam dėkingas, kad padėjo man prisitaikyti šalyje, kuri taip skiriasi nuo mūsų.“

Pasimokė iš vokiečio

Argentinos sėkmę baudinių serijoje lėmė ne tik vartininko meistriškumas. Paaiškėjo, kad S.Romero buvęs grįžęs į mokyklos laikus ir naudojosi paruoštuku.

Vaizdo įraše matyti, kaip Argentinos vartininkas prieš olando smūgį išsitraukia kažką iš šortų, pasižiūri ir vėl įsikiša atgal.

Tokį paruoštuką 2006 metų pasaulio čempionato ketvirtfinalyje naudojo ir Vokietijos vartininkas Jensas Lehmanas. Iš kojinės lapelį su nurodymais išsitraukęs vartų sargas atrėmė būtent argentiniečių smūgius ir išplėšė savo šaliai kelialapį į pirmenybių pusfinalį.

Akivaizdu, kad Argentina pasimokė iš Vokietijos. Jei finale irgi prireiks 11 m baudinių, tikriausiai abu vartininkai turės po slaptą lapelį su nurodymais, kokių smūgių laukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.