M.Klose, A.Pirlo ir žvaigždės, kurių pasaulio čempionate nebebus

Futbolo pasaulio sostą užėmė Vokietija, pralaimėję susigyvena su skausmu, o įgyvendinę tikslus jau galvoja apie 2018-uosius, kai didžioji futbolo fiesta vyks Rusijoje. Tačiau kitame pasaulio čempionate, kaip įprasta, rinktinės keisis, tad atėjo laikas pažvelgti į futbolo žvaigždes, kurios veikiausiai didžiąją futbolo fiestą po ketverių metų stebės iš šalies, rašo goal.com.

M.Klose tapo daugiausia įvarčių pasaulio čempionatuose įmušusiu žaidėju.<br>AP nuotr.
M.Klose tapo daugiausia įvarčių pasaulio čempionatuose įmušusiu žaidėju.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-15 14:42, atnaujinta 2018-02-11 23:31

Daugiausia girdėjome ir kalbėjome apie Vokietijos žvaigždę Miroslavą Klose. 36 metų puolėjas atsisveikino tobulai. Jis įmušė vieną įvartį, kai Vokietija pusfinalyje 7:1 trypė brazilus ir tapo rezultatyviausiu pasaulio čempionato žaidėju istorijoje. M.Klose iš viso yra įmušęs šešiolika įvarčių.

Italijos futbolo rinktinei pasaulio čempionate reikės keisti braižą, nes vargu, ar tuomet 39-erių būsiąs Andrea Pirlo galės žaisti. Nors jis kol kas savo nuostabiu žaidimu neigia amžiaus ribas, mažai tikėtina, kad galės diriguoti komandos žaidimui Rusijoje.

Į atsisveikinančių eilę stoja ir Anglijos rinktinės žvaigždė. Saugas Stevenas Gerrardas su anglais išgyveno krūvą nesėkmių, o šiemet komanda neperžengė grupių etapo. Vargu, ar šiandieną 34-erių esantis S.Gerrardas gaus dar progų, nes Anglija kalba apie atsinaujinimą.

Ispanijos rinktinė pasaulio čempionate patyrė visišką fiasko, kai neperžengė B grupės barjero. Dabar ispanai ruošiasi permainoms. 2018 metais Xabi Alonso (dabar 32-ejų), Xavi (34) ir Davidas Villa (32) čempionatą stebės iš šono.

Keturiskart pasaulio čempionate žaidęs Kamerūno rinktinės kapitonas Samuelis Eto'o sotus. 33 metų futbolininkas gal ir nebuvo didžiausia turnyro žvaigždė, bet padėjo savo komandai. Ar jam reikėtų galvoti apie penktąjį čempionatą? Vargu, nebent jis sugebės užkonservuoti greitį ir vikrumą.

Kita Afrikos futbolo ikona Didier Drogba irgi turėtų tarti sudie rinktinei. Dramblio Kaulo Kranto rinktinės žvaigždė 2018 metais bus 40-ies. Greičiausiai jis jau bus baigęs futbolininko karjerą.

Panašioje situacijoje turėtų būti ir urugvajietis Diego Forlanas. 35-erių puolėjas dabar žaidžia Japonijoje ir sulaukė nuostabaus, kai Urugvajus jį priėmė į rinktinę.

Meksikos komandos kapitonas Rafaelis Marquezas pasaulio čempionate žaidė penktąjį kartą. Ar bus ir šeštasis? Vargu, nes žaidėjui jau šiandieną yra 35-eri.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?