Mažasis generolas D. Advocaatas vadovaus Serbijos rinktinei

Serbijos rinktinė turi naują trenerį. Juo tapo olandas Dickas Advocaatas. 66 metų strategas turi patirties pasaulio futbolo čempionate, kur kovojo su Olandijos bei Pietų Korėjos komandomis. Sutartis dar nėra pasirašyta, bet tai įvyks jau šią savaitę, paskelbė Serbijos futbolo asociacijos prezidentas Tomislavas Karadzičius.

D.Advocaatas vadovaus serbams.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
D.Advocaatas vadovaus serbams.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jul 22, 2014, 4:55 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:33 PM

T.Karadzičius teigė, kad D.Advocaatui pateiktas pasiūlymas dirbti iki 2016 metų Europos futbolo čempionato pabaigos. Bet jeigu serbų žaidimas vadovams patiks, treneris gali likti ilgiau.

D.Advocaatas vairą perims iš Sinisos Mihajlovičiaus, kuriam pernai nepavyko gauti kelialapio į pasaulio čempionatą. Strategas tuomet išvyko į „Sampdoria“ klubą.

D.Advocaatas savo dosjė turi nemažai rinktinių. Jis vadovavo JAE ekipai, Belgijos ir Rusijos rinktinėms. Taip pat nemažai klubų. Vieni jų – Glazgo „Rangers“ ir Eindhoveno PSV. Praėjusį sezoną jis leido laiką Alkmaro AZ stovykloje ir pasiekė Europos lygos ketvirtfinalį.

D.Advocaatas pravardžiuojamas Mažuoju generolu. Tokią pravardę jis pelnė dėl savo mentoriaus Rinuso Michelso, kuris buvo vadinamas Generolu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.