„Atlantas“ irgi krito – Lietuvos klubų Europoje nebus

Klaipėdos komanda - vienintelė kol kas bekovojanti Europos turnyro atrankoje.<br>„Atlanto“ klubo nuotr.
Klaipėdos komanda - vienintelė kol kas bekovojanti Europos turnyro atrankoje.<br>„Atlanto“ klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2014, 4:08 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:21 PM

Lietuvos klubų vardai Europoje šį sezoną neskambės. Paskutiniuoju flagmanu tapęs Klaipėdos „Atlantas“ Kazachstane neatlaikė Karagandos „Šachtior“ ekipos spaudimo ir Europos lygos atrankos antrojo etapo dvikovą pralaimėjo 0:3. Konstantino Sarsanijos auklėtiniai turėjo daug vilčių, nes namuose sužaidė 0:0, bet „Atlantui“ buvo lemta pasekti kitų lietuvių keliu.

Europos lygos atrankos pirmojo etapo neperžengė Panevėžio „Ekrano“ ir Gargždų „Bangos“ ekipos, o Čempionų lygos atrankoje žaidęs Vilniaus „Žalgiris“ taip pat nepasistūmėjo į priekį.

Per pirmąjį kėlinį abi komandos surengė nemažai žadančių atakų ir abi po dukart smūgiavo į vartų plotą, tačiau į rūbinę ėjo rezultatui esant 0:0. Trenerių pastabas išklausę futbolininkai sugrįžo ir panašu, kad „Atlantas“ nebuvo tinkamai pasirengęs, nes praleido įvartį jau 47-ąją minutę.

„Atlanto“ vartininką iš tinklo kamuolį traukti privertė Mihret Topcagičius, įmušęs po kampinio.

Ilgai laukti nereikėjo ir „Atlanto“ žaidėjai vėl buvo priversti išsispirti kamuolį iš aikštės vidurio. Antrąjį įvartį, gerokai pasunkinusį svečiams užduotį, 61 minutę įmušė Ulanas Konisbajevas.

Vinį į Klaipėdos klubo karstą įsmeigė R.Murtazajevas, įmušęs 3-ąją pridėto laiko minutę.

Skaičiai. „Šachtior“ klubas atliko vienuolika smūgių ir šeši iš jų skriejo į vartų plotą. „Atlantas“ smūgiavo keturiskart ir visi smūgiai skriejo į varžovų vartų plotą. „Atlanto“ vartininkui pavyko savo jėgomis atremti tris smūgius. „Šachtior“ - keturis. Šeimininkai padarė keturias nuošales ir septyniolika kartų prasižengė. „Atlantui“ nuošalės fiksuojamos nebuvo. Ekipa prasižengė šešiolika kartų. Po tris žaidėjus gavo geltonas korteles.

Pavardė. „Šachtior“ žaidėjai ir gerbėjai tikrai yra girdėję apie Lietuvą. Komandos marškinėlius vilki ir visą mačą žaidė Gediminas Vičius. 29 metų saugas su Kazachstano klubu sutartį sudarė dar 2010 metais. Profesionalo karjerą jis pradėjo 2005-aisiais „Šilutės“ ekipoje. 2008-2009 metų sezoną jis leido buvusioje FBK „Kauno“ ekipoje.

Žingsniai. Konstantino Sarsanijos komanda pirmajame etape pranoko „Differdange“ ekipą iš Liuksemburgo. Pirmąją kova išvykoje „Atlantas“ pralaimėjo 0:1, bet namuose laimėjo 3:1. „Šachtior“ komanda pirmajame etape iškovojo dvi pergales. Karagandos ekipa 2:1 ir 4:0 nugalėjo Armėnijos klubą Giumri „Širak“.

Patirtis. „Šachtior“ klubas praėjusį sezoną leido Europos lygos turnyre. Komanda žaidė L grupėje, bet nesuspindėjo. Karagandos komanda patyrė keturis pralaimėjimus ir dukart sužaidė lygiosiomis. Grupėje, kur žaidė Salonikų PAOK, Haifos „Maccabi“ ir Alkmaro AZ „Šachtior“ pergalės skonio nepatyrė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?