Xavi pasitraukė iš Ispanijos rinktinės: „Būsiu sirgalius“

Xavi Hernandezas paliko Ispanijos futbolo rinktinę. 34 metų nepailstantis atakų organizatorius po itin nuvylusio pasaulio čempionato nutarė žaisti tik klubinį futbolą.

Xavi nebežais rinktinėje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Xavi nebežais rinktinėje.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

2014-08-05 16:14, atnaujinta 2018-02-11 13:00

„Priėmiau sprendimą pasitraukti. Mano laikas baigėsi“, - pareiškė futbolininkas, su ispanais laimėjęs du Europos ir vieną pasaulio čempionato trofėjų.

Xavi laikomas vienu svarbiausių ispanų naudojamo „tiki-taka“ stiliaus dalių. Jo žaidimas nepaliko abejingų nei per 2008 bei 2012 metų Europos čempionatus bei 2010-ųjų pasaulio pirmenybės.

2008 metais jis buvo išrinktas geriausiu Europos čempionato žaidėju. Būtent Xavi atliko svarbiausią perdavimą Fernando Torresui. Pastarasis įmušė ir finale ispanai 1:0 nugalėjo vokiečius.

„Tai buvo nuostabus laikotarpis. Fantastika. Didžiuojuosi, kad rinktinėje išbuvau tiek metų ir iškovojau tiek daug pergalių. Bet dabar jau viskas. Linkiu komandai sėkmės. Nuo šios dienos aš – tiesiog Ispanijos rinktinės sirgalius“, - sakė Xavi.

Xavi atskleidė, kad planavo palikti komandą po pergalingo 2012 metų Europos čempionato, bet treneris Vicente del Bosque jį atkakliai įtikinėjo sužaisti ir Brazilijoje vykusiame turnyre.

Šis buvo itin skaudus ispanams ir jų sirgaliams. Komanda pralaimėjo pirmuosius du mačus ir nesugebėjo peržengti grupių etapo. Per antrąsias rungtynes su Čilės rinktine Xavi sėdo ant suolo. Jis neslėpė, kad toks trenerio sprendimas leido pačiam apsispręsti dėl rinktinės.

Xavi su Ispanija sužaidė 133 mačus ir iškovojo šimtą pergalių.

Jis toliau žais „Barcelona“ klube. Jo sutartis galios dar dvejus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.