L. Suarezas pasirengęs atsikratyti įpročio kandžiotis

Luisas Suarezas jau pasirengęs užmiršti pasikandžiojimų dienas. Antradienį naujasis „Barcelona“ puolėjas buvo oficialiai pristatytas sirgaliams. Tai galėjo nutikti gerokai anksčiau, tačiau L.Suarezo įšventinimas užtruko, nes šis pasaulio futbolo čempionate įkando varžovui ir buvo suspenduotas.

L.Suarezas buvo pristatytas „Barcelona“ sirgaliams ir sužaidė draugiškame mače.
L.Suarezas buvo pristatytas „Barcelona“ sirgaliams ir sužaidė draugiškame mače.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Aug 19, 2014, 7:28 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 3:25 AM

27 metų urugvajietis dabar tikina, kad yra pasirengęs ištrinti savo šlykščių poelgių istoriją. Katalonų klube jis nori pradėti kitą etapą.

„Visiems sirgaliams galiu pasakyti, kad jie neturėtų jaudintis. To daugiau tikrai nedarysiu“, - sakė buvęs „Liverpool“ puolėjas.

L.Suarezas savo dantis panardino į Italijos gynėjo Giorgio Chiellini petį per pasaulio čempionato dvikovą birželį. Toks elgesys jam užtraukė keturių mėnesių draudimą žaisti oficialias rungtynes. Bet skaudžiausiai kirsta per futbolininko reputaciją.

Praėjusią savaitę Sporto arbitražo teismas sumažino L.Suarezo bausmę – leido puolėjui nuo penktadienio treniruotis su „Barcelona“ komanda. Jis netgi galėjo sužaisti paskutines draugiškų rungtynių minutes pirmadienį.

Bet L.Suarezas nežais oficialių mačų iki pat spalio.

„Bausmė yra ir turiu su tuo susitaikyti, - sakė L.Suarezas. - Po to, kas nutiko, nebenoriu daugiau to kartoti. Buvau stipriai nuliūdęs. Tuo metu buvau su žmona ir vaiku ir išmokau susitaikyti su realybe. Aš prašiau atleidimo, o dabar turiu galvoti apie ateitį.“

L.Suarezas nepanoro leistis į detales ir aiškintis, kas galėjo sukelti tokią jo agresiją. Tai futbolininkas pavadino asmenine problema, kurią gydo su profesionalais.

G.Chiellini – ne pirmoji L.Suarezo auka aikštėje. Futbolininkas yra kandęs ir anksčiau, o jo dosjė – nemažai šlykštaus elgesio. Puolėjas atskleidė, kad po paskutinio epizodo buvo sunerimęs dėl karjeros.

„Žinoma, kad nerimavau. Ir ne tik dėl perėjimo į „Barcelona“. Nerimavau dėl savęs, elgesio. Mėginu viską ištrinti. Mokausi iš klaidų“, - sakė L.Suarezas.

L.Suarezui 27-eri ir jis per šį laikotarpį yra sulaukęs trejų ilgalaikių diskvalifikacijų dėl įkandimų. Jis taip pat sulaukė bausmės dėl rasistinių pasisakymų. Bet dabar futbolininkas apie tai negalvoja. Agresijos proveržiai jam – praeityje. L.Suarezas nori padėti atstatyti „Barcelona“ komandos laivą po nuvylusio praėjusio sezono.

„Barcelona“ atidavė daug jėgų, laiko ir pinigų, kad iš Anglijos prisiviliotų įvarčius puikiai mušantį puolėją. Dabar L.Suarezas kartu su Lioneliu Messi ir Neymaru sudarys vieną grėsmingiausių puolėjų grandžių pasaulyje.

„Barcelona“ viceprezidentas Jordi Mestre teigė, kad Urugvajaus rinktinės lyderis klubui kainavo 81 milijoną eurų. Žiniasklaida praneša, kad suma siekia 97 mln.

Bet brangaus pirkinio teks dar laukti. L.Suarezas dėl FIFA draudimo negalės žaisti iki spalio 25 dienos. Tai jam užkirs kelią sužaisti pirmuosius aštuonis Ispanijos čempionato mačus bei tris iš šešių Čempionų lygos grupių etapo mačų.

Jo pirmosios rungtynės gali būti rimtos. Spalio 25 arba 26 dienomis „Barcelona“ su Madrido „Real“ sužais pirmąjį sezono „El Clasico“.

Bet futbolininkas atskleidė, kad jį labiausiai kamuoja ne tai. L.Suarezas aštuonių artimiausių turnyrų mačų negalės žaisti su savo šalimi. Jis praleis kitų metų „Copa America“ turnyrą ir keletą pasaulio čempionato atrankos rungtynių.

„Skaudina ne tai, kad nežaisiu su „Barcelona“. Labiau skauda, kad negalėsiu padėti rinktinei. Aš myliu savo šalį. Bet turiu laukti, mėginti ir pamiršti tai“, - sakė L.Suarezas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.