„Barcelona“ 2015 metais negalės įsigyti nė vieno žaidėjo

FIFA nesuteikė malonės „Barcelona“ klubui. Ispanijos grandai 2015 metais negalės įsigyti naujų futbolininkų.

Prieš bausmės atlikimą „Barcelona“ spėjo kaip reikiant sudrebinti futbolo rinką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Prieš bausmės atlikimą „Barcelona“ spėjo kaip reikiant sudrebinti futbolo rinką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Aug 20, 2014, 4:24 PM, atnaujinta Jan 23, 2018, 6:16 PM

Barselonos ekipa nubausta dėl pažeidimų sudarant sandorius su nepilnamečiais futbolininkais. Bausmė turėjo būti atliekama iki 2015 metų, bet „Barcelona“ ją apėjo pateikdama apeliaciją.

Svarstydama apeliaciją, FIFA buvo priversta bausmę atidėti.

Lyg meška ruošdamasi žiemos miegui, „Barcelona“ apsipirko iš peties.

Į Katalonijos klubą atvyko Urugvajaus superžvaigždė Luisas Suarezas, kroatų talentas Ivanas Rakitičius, gynėjai Jeremy Mathieu, Thomasas Vermaelenas ir kiti.

Vasaros žaidėjų turguje „Barcelona“ išleido net 240 milijonų JAV dolerių.

Griežtos sankcijos buvo paskelbtos po tyrimo, kurį atliko FIFA skyrius, atsakingas už žaidėjų perėjimų priežiūrą. FIFA atstovai pastebėjo, jog „Barcelona“ garbę 2009-2013 metais gynė daug nepilnamečių žaidėjų iš kitų valstybių, kurie neturėjo teisės atstovauti Ispanijos klubui. Remiantis FIFA žaidėjų perėjimų tvarka, į užsienio klubą gali pereiti tik jau 18 metų sulaukę futbolininkai.

Šiame FIFA reglamente numatytos trys išimtys, kuomet pakeisti komandą gali ir jaunesni žaidėjai, bet šie atvejai taip pat detaliai reglamentuoti.

Tai įmanoma, jei: 1) žaidėjo tėvai persikėlė į šalį dėl priežasčių, nesusijusių su vaiko parėjimu, 2) perėjimas įvyko Europos Sąjungos teritorijoje, o žaidėjui buvo sukakę 16 metų, 3) žaidėjo gyvenimo vieta nutolusi ne daugiau kaip 50 km nuo sienos su valstybe, į kurią jis persikelia.

„Barcelona“ pažeidė taisykles įtraukusi į komandą Lee Seung Woo, Paiką Seung-Ho ir Jang'ą Gyeolhee iš Pietų Korėjos, Theo Chendri iš Prancūzijos, Patrice'ą Sousią iš Kamerūno, Bobby Adekanye iš Nigerijos. Jie treniruojasi klubo jaunimo mokykloje „La Masia“.

„Sąžiningo nepilnamečių tobulėjimo apsaugos interesai privalo būti svarbesni už tik sportinius interesus“, – įsitikinusi FIFA komisija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.