Popiežius sušaukė futbolo dievus – atsiliepė ir D. Maradona

Popiežius Pranciškus pasistengė, kad į futbolo aikštę sugrąžintų dievaičius. Pirmadienį labdaringame popiežiaus rengtame mače žaidė Argentinos futbolo legenda Diego Maradona ir neužmirštamas italas Roberto Baggio.

D.Maradona atliko rezultatyvų perdavimą.<br>AP nuotr.
D.Maradona atliko rezultatyvų perdavimą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Sep 2, 2014, 1:31 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 8:10 AM

Popiežius Pranciškus yra atsidavęs futbolo sirgalius, tačiau jis neapsilankė rungtynėse, kurias buvo galima išvysti ne tik stadione, bet didžiuosiuose ekranuose Romoje. Tiesa, jis susitiko su žaidėjais prieš rungtynes.

Idėja surengti labdaringas rungtynes kilo dar pernai, kai argentinietis Javieras Zanetti susitiko su popiežiumi. Rungtynės skirto skatinti taiką, o surinktos lėšos skiriamos vargingiems vaikams.

53 metų D.Maradona žaidė visas 90 minučių, o rungtynių puošmena tapo juo tobulas perdavimas, kurį įvarčiu pavertė R.Baggio.

R.Baggio prieš įmušdamas irgi sugebėjo sukurti progą įvarčiui.

„Šiandieną susitiko dvi jėgos – Dievo ir Popiežiaus rankos, - sakė D.Maradona. - Popiežius Pranciškus yra daug daugiau nei D.Maradona. Jis tikra žvaigždė.“

Šiose rungtynėse žaidė ir ukrainietis Andrijus Ševčenko, o rungtynėms vadovavo Londono „Arsenal“ treneris Arsene'as Wengeras. Sudėtyse buvo ir Carlosas Valderrama, Diego Simeone, Alessandro del Piero bei Gianluigi Buffonas.

Ant suolo sėdėjo Paolo Maldini, Samuelis Eto'o bei Andrea Pirlo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.