Traumą besigydantis M. Kalnietis davė patarimą futbolininkams

Įžaidėjas Mantas Kalnietis Lietuvos krepšinio rinktinės žaidimą Ispanijoje stebi būdamas Lietuvoje. Sunkią traumą patyręs ir nacionalinei komandai padėti negalėjęs 27 metų 196 cm ūgio sportininkas šiuo metu tęsia reabilitaciją ir randa laiko mėgstamam futbolui.

M.Kalnietis gydosi traumą.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
M.Kalnietis gydosi traumą.<br>D.Umbraso nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Futbolo.tv ir lrytas.lt

Sep 4, 2014, 11:36 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:45 PM

„Tai – populiariausia sporto šaka pasaulyje. Ne tik man, bet ir daugeliui krepšininkų patinka futbolas. Ypač kai vyksta didžiausi čempionatai, arba svarbios Čempionų lygos rungtynės. Būna, kad kartu žiūrime, palaikome, pasijuokiame vienas iš kito“, - futbolo.tv sakė M.Kalnietis.

Krasnodaro „Lokomotiv“ klubui atstovaujantis įžaidėjas prasitarė, kad futbolo kamuolį paspardydavo ir su komandos draugais.

„Kartais ir klube gauname pažaisti, jeigu tarp rungtynių būna ilgesnė pertrauka. Didžiausias malonumas būna. Dažnai prašome, bet ne visada treneriai leidžia. O vasara kelis kartus pažaidžiama, bet tai yra rizikinga. Baigus karjerą su draugais planuojame daugiau pažaisti.

Nesu geras futbolininkas. Tačiau jei sportuoji komandinę sporto šaką, atsidūręs kitoje turėsi komandinio žaidimo supratimą ir neprapulsi. Mano asmeniniai įgūdžiai tikrai nėra geri, žaidžiu kaip pavyksta. Viena koja“, - juokėsi krepšininkas.

Jau seniai jis palaiko Vokietijos futbolo rinktinę.

„Šie metai buvo labai sėkmingi. Jau buvo prasidėjusi rinktinės stovykla, kai dar vyko čempionatas. Tai su Linu Kunigėliu ir Gintaru Krapiku visiems nušluostėme nosis“, - prisiminė M.Kalnietis.

Mėgstamiausi M.Kalniečio futbolininkai – prancūzas Franckas Ribery ir olandas Arjenas Robbenas. Abu žaidžia Miuncheno „Bayern“ klube. Tačiau krepšininkas palaiko kitą komandą.

„Sergu už „Liverpool“. Tai mėgstamiausia mano komanda Europoje“, - sakė įžaidėjas.

Krepšininkas seka ir Lietuvos čempionato rezultatus, o kai yra galimybė per televiziją ir pats pasižiūri rungtynes. Mantas palaiko ir Lietuvos futbolo rinktinę, pradėsiančią 2016 metų Europos čempionato atrankos ciklą.

„Visada prasidedant atrankos varžyboms visų šansai būna lygūs ir visada tikiuosi, kad galbūt šiame cikle jau galėsime kovoti dėl vietos pagrindinėse varžybose. Bet man vertinti sunku. Sergu paviršutiniškai, nesu futbolo ekspertas. Tačiau, kaip sirgalius visada tikiuosi geriausio“, - patikino M.Kalnietis.

Šį penktadienį Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) rinktinė žais atrankos į 2015 metų Europos jaunimo čempionatą rungtynes. Lietuvių varžovais bus bendraamžiai iš Anglijos. M.Kalnietis turi patarimą Lietuvos futbolininkams.

„Kalbant apie psichologinę pusę, svarbu neperdegti. Tikiu, kad mūsų vaikinukai bus užsivedę, atrodys, kad gali viską, bet reikia išlaikyti šaltą galvą. Vienas nieko nenuversi, taigi kuo bus daugiau komandinių veiksmų, tuo geriau“, - patikino krepšininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: narystės ES 20-mečio proga sveikinimai iš U. von der Leyen