„Barcelona“ prezidentas: L. Messi – geriausias per visą istoriją

Neymaras ir L.Messi šį sezoną džiugina „Barcelona“ gerbėjus.<br>AP nuotr.
Neymaras ir L.Messi šį sezoną džiugina „Barcelona“ gerbėjus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 1, 2014, 9:28 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 10:47 PM

Barcelona“ prezidentas Josepas Maria Bartomeu prieš naująjį sezoną susidūrė su sudėtingomis problemomis.

51-erių katalonui šią vasarą teko ieškoti Gerardo Martino įpėdinio, teisintis dėl Neymaro bylos ir rasti sprendimą, ką daryti su draudimu 2015 metais įsigyti naujų žaidėjų.

Bet Katalonijos klubo prezidentas įsitikinęs, jog Luiso Enrique treniruojama ir Lionelio Messi vedama naujoji „Barcelona“ komanda šį sezoną yra gerokai sustiprėjusi.

– Ar šią vasarą būtumėte pirkę tiek daug naujų žaidėjų, jeigu ne FIFA sankcijos, kurios draus tai daryti po šito sezono? – „Barcelona“ prezidento paklausė „L'Equipe“ žurnalistai.

– Taip, viską būtume darę taip pat. Andoni Zubizarreta („Barcelona“ klubo sporto direktorius – Red.) ir Luisas Enrique kartu nusprendė imtis esminės komandos pertvarkos.

– Pernai vasarą įsigijote Neymarą, šiemet – Luisą Suarezą. Ar „Barcelona“ sporto politika lygiuojasi į Madrido „Real“ veiksmus žaidėjų rinkoje?

– (šypsosi) Istoriškai taip susiklostė, jog „Barcelona“ nebuvo tas klubas, kuris sėkmingai parduodavo savo žaidėjų.

Bet šią vasarą mes pardavėme Cescą (C.Fabregas už 33,5 mln. eurų iškeliavo į Londono „Chelsea“ – Red.), Alexisą (A.Sanchezas už 37,5 mln. eurų atsidūrė Londono „Arsenal“ – Red.) ir kitus.

L.Suarezas kainavo 81 mln. eurų, bet mūsų treneriai galvoja, jog komandai aikštėje vėl reikia tokio „devintojo“ numerio kaip Samuelis Eto'o, Zlatanas Ibrahimovičius ar Davidas Villa, kurie žaidė dar Guardiola treniruojamos komandos laikais.

Mes stebėjome L.Suarezą dar tuomet, kai jis žaidė Amsterdamo „Ajax“ klube (2007-2011 m.) ir žinojome, kad jis norėtų atvykti į Barseloną.

Kai mes pradėjome kalbinti Luisą, jis savo klubui („Liverpool“ – Red.) iš karto pasakė: „Derėkitės tik su „Barcelona“.

– Čempionų lygos grupėje šįmet žaidžiate kartu su „Paris Saint-Germain“ klubu. |Kataro šeichų remiamas Paryžiaus klubas ruošėsi įsigyti pačias ryškiausias pasaulio futbolo žvaigždes, kol dar nebuvo įsigaliojusios UEFA finansinės drausmės taisyklės. Jie taikėsi ir į L.Messi. Ar tai jums nesukėlė baimės?

– Aš neturiu jokios informacijos, kad L.Messi būtų kalbėjęsis su PSG...

Su Paryžiaus klubu mes esame varžovai ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų, kai ieškome rėmėjų ir žaidėjų.

– Ispanijos žiniasklaida tvirtino, jog „Barcelona“ domėjosi galimybėmis parduoti L.Messi. Ar tai tiesa?

– Tai nėra tiesa. Mes niekuomet neturėjome tokio pobūdžio diskusijų dėl L.Messi.

Tarp kitko, dar balandžio ar gegužės mėnesį aš viešai pasakiau, jog ruošiamės rimtoms permainoms, tačiau mūsų komandos lyderiu išliks L.Messi.

Leo turi sutartį dar ketveriems metams į priekį, ir tai dar nebus paskutinis jo kontraktas su „Barcelona“.

Jis yra dar jaunas (L.Messi – 27-eri – Red.) ir ambicingas. Mums jis jau dabar yra geriausias žaidėjas per visą futbolo istoriją.

– Katalonijos vyriausybė lapkričio 9-ąją nori surengti referendumą dėl krašto nepriklausomybės. Kokia „Barcelona“ pozicija šiuo klausimu?

– Tai įvairialypė problema. Mes negalime paskelbti apie savo poziciją ir pasakyti, kad reikia balsuoti taip arba ne, nes tarp mūsų sirgalių yra visų politinių pažiūrų žmonių.

Tačiau mes pritariame, kad reikėtų surengti referendumą. Žmonės turi teisę balsuoti, kai jie trokšta demokratiškai pareikšti savo nuomonę. O toks atvejis ir yra dabar. („L'Equipe“, LR).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.