Mirė Rusijos futbolo legenda F. Čerenkovas

Šeštadienio rytą Maskvoje būdamas 55 metų amžiaus mirė legendinis Maskvos „Spartak“ klubo futbolininkas Fiodoras Čerenkovas.

Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Oct 4, 2014, 3:53 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 2:39 PM

Kūrybingas atakuojantis saugas buvo šios komandos rekordininkas pagal sužaistų rungtynių skaičių.

Nuo 1977 metų iki 1993 metų (su pertrauka 1990-1991 m., kai rungtyniavo Prancūzijoje) jis sužaidė 494 rungtynes „Spartak“ gretose - daugiau nei bet kuris kitas.

F.Čerenkovas tris kartus padėjo Maskvos klubui tapti SSSR čempionu ir sykį Rusijos čempionu. Atstovaudamas SSSR rinktinei jis laimėjo 1980 metų olimpinių žaidynių bronzą ir du kartus buvo išrinktas geriausiu SSSR futbolininku.

„Viso gero, karaliau“, – tokia antrašte su F.Čerenkovu atsisveikino „Sport-express“.

Rusijos sporto portalai primena, kad F.Čerenkovas žavėjo futbolo sirgalius savo lengvu ir technišku žaidimu, nuostabiais kamuolio perdavimais, o už aikštės ribų buvo kukli ir rami asmenybė.

Su F.Čerenkovo vedamu "Spartak" klubu SSSR pirmenybėse ne kartą teko žaisti Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkams.

2007 metais kartu su kitais „Spartak“ veteranais F.Čerenkovas buvo atvykęs į Vilnių, kur senajame „Žalgirio“ stadione sužaidė draugiškas rungtynes Lietuvos futbolo klubo 60-mečio proga.

„Žalgirio“ veteranai – geros sportinės formos. Greitis jau nebe tas, bet meistriškumas liko, – tąsyk po rungtynių „Lietuvos rytui“ sakė F.Čerenkovas. – Man patiko, kaip šiandien žaidė A.Narbekovas ir V.Ivanauskas. Kartais atsilikęs nuo jų žavėjausi, ką jie daro su kamuoliu.

Vilniuje žaisti su „Žalgiriu“ visada buvo sunku. Tai buvo protinga ir aukšto lygio komanda, viena iš penkių geriausių Sovietų Sąjungos lygoje“.

Maskvos veteranų komanda buvo labai populiari savo šalyje. Ten pasižiūrėti legendinių futbolininkų kartais susirinkdavo 20-30 tūkst. žiūrovų.

Buvusiems „Spartak“ meistrams tokie mačai buvo ir pragyvenimo šaltinis. Per metus jie sužaisdavo net po 60 rungtynių. Kalbėta, kad „Spartak“ veteranai už rungtynes Rusijoje gaudavo po 1000 ir daugiau dolerių premijas.

Pastaruoju metu F.Čerenkovas dirbo „Spartak“ akademijoje, kuri buvo pavadinta šio futbolininko vardu. Jis buvo įsteigęs ir vaikų labdaros fondą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.