Nesuprastas SuperMario: kurį mygtuką spausti „Liverpool“ ekipai?

M.Balotelli Liverpulio klube įsitvirtinti nepavyksta.<br>AP nuotr.
M.Balotelli Liverpulio klube įsitvirtinti nepavyksta.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 23, 2014, 1:45 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 11:24 PM

Nuolat keisčiausiais poelgiais stebinęs Mario Balotelli pagaliau suspindėjo ir „Liverpool“ klube, kai per Čempionų lygos rungtynių su Madrido „Real“ pertrauką apsikeitė marškinėliais su varžovų žaidėju. Tai sukėlė ne tik sirgalių pyktį, sugrąžino prisiminimus apie ankstesnius veiksmus, bet ir įsiutino trenerį Brendaną Rodgersą.

Bet tiesą sakant, tai šis veiksmas turėtų mažiausiai jaudinti komandą.

Ilgisi L. Suarezo

„Liverpool“ turi jautriau reaguoti į efektyvumą praradusio Italijos rinktinės puolėjo veiksmus aikštėje, keliančius gerbėjų nepasitenkinimą ir verčiančius komandos draugus tik skėsčioti rankomis.

Per praėjusį sezoną Luiso Suarezo įvarčių išpaikinti „Liverpool“ sirgaliai jaučia alkį, nes urugvajiečio pamaina sočios košės neverda. Nuoga statistika rodo – M.Balotelli per dešimt rungtynių įmušė vos vieną įvartį, bet ne į tai reikia atkreipti dėmesį.

24 metų italo visapusiškas indėlis aikštėje gerokai labiau nuvilia nei jo įvarčių statistika. Ką tai reiškia? M.Balotelli vaikšto plonu „Anfield“ ledu.

Pyksta dėl mainų

„Liverpool“ trečiadienį nesugebėjo nieko padaryti prieš Madrido „Real“ mašiną Čempionų lygoje, bet tai nebuvo tiesiog skaudus klubo sutriuškinimas (0:3) ant aukščiausios Europos futbolo pakylos. Būtent šiose rungtynėse M.Balotelli pasiekė žemiausią tašką per du mėnesius klube.

Italas savo rungtynes baigė po kėlinio. B.Rodgersas jį pakeitė, kai puolėjas kamuolį buvo palietęs vos 23 kartus.

Daugiausia sirgalių pykčio jis sukėlė, kai per pertrauką eidamas į persirengimo kambarį apsikeitė marškinėliais su „Real“ gynėju Pepe. Apsikeitimas įvyko dar matant sirgaliams, kai futbolininkai pasuko į tunelį. Gerbėjai išreiškė nepasitenkinimą veiksmu, kuris Europoje įprastas, tačiau Anglijoje nėra toks priimtinas. Juolab, kad M.Balotelli tai padaryti nusprendė ne mačo pabaigoje.

„Nematau tame problemų“, – pečiais gūžtelėjo „Real“ treneris Carlo Ancelotti. O B.Rodgersą tai nervino. „Tai nėra, ką aš palaikau“, – sakė strategas. Jį erzino ir tai, kai praėjusį sezoną gynėjas Mamadou Sakho per pertrauką susikeitė marškinėliais su „Chelsea“ puolėju Samuelio Eto'o.

Užima vietą

Šie B.Rodgerso žodžiai atskleidė daugiau nei tik nepasitenkinimą situacija. Panašu, kad „Liverpool“ trenerio kantrybe artėja prie pabaigos.

„Jaučiau didesnio judesio centre poreikį. Reikėjo suteikti daugiau darbo varžovų centro gynėjams, – priežastis, kodėl M.Baotelli pakeitė į Adamą Lallaną aiškino B.Rodgersas. – Jis dirba nepailstančiai. Tai – minimalus reikalavimas „Liverpool“ klube.“

Šie žodžiai – svarbus įspėjimas M.Balotelli. B.Rodgersas jau ne pirmą kartą pabrėžia, kad jam reikia puolėjo, kuris dirbtų sunkiai. Buvęs „Liverpool“ saugas Jimmy Case'as po prastų italo rungtynių savaitgalį M.Balotelli pasirinkimą pavadino vietos švaistymu. „Tiesiog ne komandos žaidėjas“, – taip sakė J.Case'as.

Ryškus kontrastas

Geriausias M.Balotelli atsakymas būtų taiklūs smūgiai, tačiau italas tyli, o sirgaliai gyvena prisiminimais. L.Suarezo ir Danielio Sturridge'o duetas „Liverpool“ praėjusį sezoną pavertė viena potencialiausių puolimo mašinų Europoje. Beje, šią komandą stebėti visuomet būdavo malonu.

„Liverpool“ gerbėjai spėjo priprasti prie to, kaip šie du žaidėjai vertė klupti varžovų gynėjus. M.Balotelli to padaryti nepavyksta.

Tačiau L.Suarezo nėra, D.Sturridge'as sužeistas, o M.Balotelli šaudo pro šalį. Praėjusio ir šio sezonų kontrastas – labai ryškus.

Kurį mygtuką spausti?

Nepasitenkinimą M.Balotelli išreiškia ir „Liverpool“ futbolininkai. Kai rungtynėse su „Queens Park Rangers“ M.Balotelli šovė gerokai pro šalį, Raheemas Sterlingas ir A.Lallana demonstratyviai iškėlė rankas į viršų. Per dvikovą su „Real“ ekipos saugai buvo dar emocingesni, kai M.Balotelli neišnaudojo geros kontratakos.

„Labiausiai nerimą kelia jo komandos draugų kūno kalba, – sakė buvęs „Liverpool“ puolėjas Michaelas Owenas. – Kai prarandi pasitikėjimą, būna dar sunkiau.“

B.Rodgerso 26,5 mln. JAV dolerių vertės loterija su M.Balotelli dabar neveikia, o trenerio pasirinkimai – riboti.

D.Sturridge'as gali grįžti po trijų savaičių, o B.Rodgersas mažai pasitiki Rickie Lambertu. Bet gal jam dar pavyks surasti SuperMario mygtuką? Na, bent vieną iš dviejų – žaidimo arba išvykimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.