Čempionų lyga: C. Ronaldo be rekordo, „Juventus“ išgyveno dramą

„Real“ ir „Liverpool“ mačas.<br>AP nuotr.
„Real“ ir „Liverpool“ mačas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-04 20:52, atnaujinta 2018-01-22 07:29

Cristiano Ronaldo nepavyko nei pasiekti, nei pagerinti Raulio įvarčių rekordo, Turino „Juventus“ atsitiesė su varžovų pagalba, Andrea Pirlo sužaidė jubiliejį mačą, o „Liverpool“ ištiko prognozuotas likimas, bet ne toks skausmingas. Tokie antradienio Čempionų lygos atgarsiai iš A, B, C ir D grupių ketvirtojo turo rungtynių.

Be rekordo

C.Ronaldo vis dar trūksta vieno įvarčio iki rezultatyviausio Čempionų lygos žaidėjo Raulio rekordo. Madrido „Real“ antradienį 1:0 nugalėjo sulūžusį „Liverpool“ klubą, nusprendusį ant suolo starte palikti Steveną Gerrardą ir Mario Balotelli.

Tačiau vienintelį „Real“ įvartį įmušė Karimas Benzema, nors sirgaliai tikėjosi išvysti C.Ronaldo šou. Pastarasis pasižymėjo per išvykos dvikovą su „Liverpool“.

Raulis yra įmušęs 71 įvartį, o C.Ronaldo – 70. Šio rekordo siekia ir „Barcelona“ lyderis Lionelis Messi, kurio sąskaitoje – 69 įvarčiai Čempionų lygoje.

Sunkiu „Liverpool“ laikotarpiu pasinaudojo „Basel“ futbolininkai. Jie 4:0 sutriuškino Razgrado „Ludogorec“ komandą ir palypėjo į antrąją grupės vietą, mesdami iššūkį Anglijos komandai, kovoje dėl aštuntfinalio.

Gelbėjo ir varžovas

Šimtąjį Čempionų lygos mačą įvarčiu pažymėjo A.Pirlo, kuris po karštos intrigos džiaugėsi pergale, po kurios Turino „Juventus“ šansai patekti į aštuntfinalį tapo tvirtesni. „Juventus“ 3:2 savo aikštėje atkeršijo Pirėjo „Olympiakos“ futbolininkams, su kuriais ir stumdosi dėl antrosios pozicijos A grupėje.

Pirmieji į priekį šiose rungtynėse išsiveržė „Juventus“ futbolininkai, kai A.Pirlo 21 minutę pasiuntė kamuolį į vartų tinklą, tačiau džiaugsmas truko labai neilgai. Jau po trijų minučių savo sirgalių link bėgo A.Botia.

61-ąją „Juventus” aistruoliai nuščiuvo. Įvartį į G.Buffono ginamus vartus įmušė D.Ndinga, bet netrukus Turino klubo laukė euforija. Į savo vartus 65-ąją minut3 įsimušė R.Jimenezas, o po minutės P.Pogba išvedė komandą į priekį – 3:2.

Penktąją teisėjo pridėto laiko minutę „Juventus“ dar galėjo realizuoti 11 metrų baudinį, bet A.Vidalis neįmušė.

Lyderiai nepaaiškėjo

D grupėje iki pat paskutinės minutės atrodė aišku, kad bus žinomos toliau judėsiančios komandos, tačiau Londono „Arsenal“ neatlaikė tempo ir sužaidė lygiosiomis 3:3 su „Anderlecht“ komanda, taip suteikdama šiai šansų žengti toliau.

Dortmundo „Borussia“ savo darbą atliko užtikrintai, kai 4:1 sutriuškino Stambulo „Galatasaray“ komandą. Tiesa, „Anderlecht“ šansai daugiau teoriniai.

A grupė

Turino „Juventus“ – Pirėjo „Olympiakos“ 3:2. A.Pirlo (21), R.Jimenezas (65 - į savo vartus), P.Pogba (66)/ A.Botia (24), D.Ndinga (61)

„Malmo“ – Madrido „Atletico“ 0:2. Koke (30),  R.Garcia (79).

B grupė

„Basel“ – Razgrado „Ludogorec“ 4:0. B.Embolo (34), D.Gonzalezas (42), S.Gashi (59), M.Suchy (65)

Madrido „Real“ – „Liverpool“ 1:0. K.Benzema (27)

C grupė

 Sankt Peterburgo „Zenit“ – Lėverkuzeno „Bayer“  1:2. J.Rondonas (89)/ S.Heungas-Minas (68, 73)

„Benfica“ – „Monaco“ 1:0. A.Talisca (82)

D grupė

Londono „Arsenal“ – „Anderlecht“ 3:3. M.Arteta (25 -11 m baudinys), A.Sanchezas (29), A.Oxlade'as-Chamberlainas (58)/  B.A.Vandenas (61, 72 - 11 m baudinys), A.Mitrovičius (90).

Dortmundo „Borussia“ – Stambulo „Galatasaray“ 4:1. M.Reusas (39), S.Papastathopoulos (56), C.Immobile (74), S.Kaya (85 - į savo vartus)/ H.Balta (70)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.