Pinigų negaunantis Fabio Capello pliekiamas Rusijoje

F.Capello užgriuvo rūpesčiai.<br>AP nuotr.
F.Capello užgriuvo rūpesčiai.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 17, 2014, 4:38 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 6:24 AM

Rusijos futbolo rinktinę graužia finansinis ir nesėkmių kirminas. Praėjusią savaitę įsisukusias diskusijas dėl rinktinės treneriui Fabio Capello nesumokamo atlyginimo pakeitė nepasitenkinimo banga dėl pralaimėjimo 0:1 Austrijai 2016 metų Europos čempionato atrankoje savaitgalį.

Pralaimėjimas Rusijai buvo itin skaudus - Austrija įsitvirtino pirmojoje turnyrinės lentelės pozicijoje, o trečiojoje vietoje esančios Rusijos rinktinės statistika - daugiau nei niūri: per pastaruosius septynis mačus iškovota vos viena pergalė.

Solidžiausią trenerio kontraktą Europoje turinčio 68-erių F.Capello rinktinės nesėkmės supykdė net ir Rusijos sporto ministrą Vitalijus Mutko.

Ministras prabilo apie permainas

Austrijos sostinėje nesėkmingą Rusijos rinktinei mačą stebėjęs V.Mutko į Maskvą grįžo piktas. Ir kategoriškai pareiškė - rinktinei reikalingos rimtos permainos.

„Pagal futbolo lygį mes jau susilyginome su Europos vidutiniokais ir net pradedame jiems pralaimėti. Reitinge nukritome į ketvirtąjį dešimtuką ir nenustebsiu, jei per metus nukrisime į penktąjį", - niršo Rusijos sporto ministras, kurio iniciatyva 2012 metais Rusijos rinktinės treneriu ir tapo F.Capello.

V.Mutko apgailestavo, kad Austrijos futbolininkai labiau norėjo laimėti ir tik dėl to iškovojo pergalę. Rusijos sporto ministras pavydžiai stebėjo, kaip Austrijos futbolo gerbėjai karštai ir nuoširdžiai palaikė savo rinktinę.

„Kažkas panašaus pas mus buvo prieš 5-6 metus, bet dabar esame kažkur apie 2005-uosius, kai reikia viską pradėti nuo nulio.

Nenoriu kalbėti apie konkrečias rungtynes, tačiau dabar mums būtina bendra analizė. Tikiuosi, kad priimsime tam tikras išvadas, kurios, neabejoju, bus kardinalios. Juolab, kad iki 2018 metų (pasaulio čempionato, kurį organizuoja Rusija - red.) liko labai nedaug laiko", - kalbėjo V.Mutko.

Treneriui - vis didesnė kritika

Nors sporto ministras tiesiogiai neįvardijo kaltųjų, tą padarė Rusijos žiniasklaida. Rusų spaudoje aštrios kritikos strėlės skrieja į trenerį F.Capello.

„Lagaminas. Stotis", - tokia straipsnio apie Rusijos rinktinės rungtynes Vienoje antrašte signalą pasiuntė dienraštis „Sport-Express", leisdamas suprasti, kad specialistui iš Italijos laikas namo.

Ir iliustravo nuotrauka, kurioje užfiksuota, kaip lagaminais apsikrovęs F.Capello, kartu su Rusijos futbolininkais ruošiasi kelionei į Budapeštą, kur trečiadienį žais draugiškas rungtynes su Vengrija.

„Su tokiu žaidimu ir tokiu treneriu Rusijos rinktinei nėra ateities", - žodžių į vatą nevyniojo leidinys, pasišaipęs, kad mėgstamiausias F.Capello rezultatas 0:1. Taip, vadovaujant italui, rusams baigėsi jau keturi mačai.

„2014-aisiais mes iškovojome vos vieną pergalę iš septynių mačų. Prieš Lichtenšteiną... O varžovų pasirinkimas buvo labai platus - nuo Pietų Korėjos iki Alžyro, nuo Moldovos iki Austrijos. Ir nė vienos elitinės rinktinės".

Kantrybė baigia išsekti

Tuo tarpu pačiam F.Capello tenka spręsti ne tik bėdas dėl žaidimo. Akivaizdu, kad jo darbui įtakos turi ir finansinės bėdos.

Praėjusią savaitę Rusijos asociacija patvirtino, kad neįstengia sumokėti rinktinės treneriui F.Capello 7 mln. svarų sterlingų (daugiau nei 30 mln. litų) atlyginimo.

Buvęs Anglijos rinktinės ir Madrido „Real treneris atlyginimo negavo nuo birželio ir jau neslepia nepasitenkinimo. Tiesa, italas kol kas neketina kreiptis į savo advokatus ir laukia, kol reikalai išsispręs.

Nors prieš mačą su Austriją jis nepanoro kalbėti apie finansines problemas, kiek anksčiau buvo pasirodę pranešimų, kad italas dėl nesumokamų pinigų praranda kantrybę ir ketina pasitraukti iš rinktinės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.