A. Novikovas gailisi V. Ivanauską išvadinęs „durneliu“

A.Novikovas pyko ant V.Ivanausko, bet pralaimėjimas šveicarams įrodė, kad trenerio žodžiuose buvo tiesos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
A.Novikovas pyko ant V.Ivanausko, bet pralaimėjimas šveicarams įrodė, kad trenerio žodžiuose buvo tiesos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-19 15:37, atnaujinta 2018-01-21 02:33

Lietuvos futbolo padangėje susikaupė nesantaikos debesys. Nesutarimų kibirkštį įžiebė garsus buvęs futbolininkas Valdas Ivanauskas ir nacionalinės komandos saugas Arvydas Novikovas.

Prieš 2016 metų Europos čempionato atrankos rungtynes su šveicarais V.Ivanauskas negailėjo kritikos visam Lietuvos futbolui.

„Lietuva neturi jokių žvaigždžių. Paskutinė žvaigždė buvau aš. Neturime jokių užsienyje žinomų futbolininkų. Nacionalinio čempionato meistriškumas lygus nuliui. Ne ką pajėgesnė ir nacionalinė komanda“, – Šveicarijos „Blick“ sakė V.Ivanauskas.

Rusijoje dirbantis strategas teigė, kad šveicarai lietuvius apžaistų ir viena koja, o jo tautiečiai Sankt Galene neturi jokių šansų.

V.Ivanauskas buvo teisus. Šveicarijos rinktinė Igorio Pankratjevo ekipai nepaliko vilčių ir sutriuškino mūsiškius 4:0.

Po rungtynių įpykęs 23 metų A.Novikovas turėjo ką atsakyti V.Ivanauskui.

„Neįdomus jis man. Kaip žmogus galit taip šnekėti? Durnelis reiškia yra, – DELFI sakė A.Novikovas. – Jei jis žvaigždė, tai... Tegul mažiau geria. Aišku, kad tokie žodžiai supykdo. Jis buvo U21 rinktinės treneris. Kaip jis po to gali taip šnekėti apie savo žaidėjus?“

Tačiau po draugiškų rungtynių antradienį su Ukraina (0:0) A.Novikovas buvo santūresnis.

Pasinaudojęs proga, „Futbolo TV“ jis atsiprašė V.Ivanausko už replikas.

„Galbūt po skaudaus pralaimėjimo buvau pasikarščiavęs, – sakė antrajame Vokietijos futbolo divizione žaidžiantis futbolininkas. – Pagavo mane ant tų emocijų. Gal to ir nereikėjo sakyti. Norėčiau atsiprašyti trenerio V.Ivanausko. Manau, jis mane supras ir viskas bus gerai. Mes esame žmonės, klystame. Iš klaidų ir mokomės.“

Mačas su Ukraina Lietuvos rinktinei buvo paskutinis 2014 metais.

Pasirodymą Europos pirmenybių atrankoje lietuviai tęs kovo 27-ąją. Vemblio stadione Lietuvos rinktinė mes iššūkį Anglijos nacionalinei komandai.

Bet Lietuvos futbolo situacija neramina V.Ivanauską: „Šveicarai tapo septyniolikmečių pasaulio čempionais ir turi nuostabų jaunimą. Lietuva turi komandą be jokios žvaigždės. Jokie geri jauni futbolininkai neprisijungs prie rinktinės per artimiausius 5-6 metus. Lietuvoje – daug problemų: jokio jaunimo tobulėjimo, jokios strategijos, jokio treniravimo. O LFF sėdintys bosai yra viskuo patenkinti, nors ir rinktinė, ir nacionalinis čempionatas yra blogi. Be to, mes esame vienintelė pasaulio šalis, neturinti bent vieno normalaus stadiono. Neapsakomai liūdna.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.