Kuo Miuncheno „Bayern“ žaidimą pakeitė lenkas R. Lewandowskis?

Lenkijos rinktinės futbolininkas Robertas Lewandowskis greitai pritapo Miuncheno „Bayern“ ekipoje. Per 17 mačų šį sezoną 26-erių lenkas jau 14 kartų (8 įvarčiai, 6 rezultatyvūs perdavimai) prisidėjo prie Bavarijos komandos sėkmės.

R.Lewandowskis pakeitė „Bayern“ žaidimą.<br>AP nuotr.
R.Lewandowskis pakeitė „Bayern“ žaidimą.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 25, 2014, 5:22 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 3:45 PM

Kaip buvęs Dortmundo „Borussia“ puolėjas pakeitė „Bayern“ žaidimą?, – analizuoja „L'Equipe“.

R.Lewandowskis nepanašus į M.Mandžukičių

Bavarijos klubo gerbėjai praėjusį sezoną tikrai neturėjo priekaištų buvusiams „Bayern“ puolėjui Mario Mandžukičiui. Per 48 mačus 2013-2014 m. kroatas įmušė 26 įvarčius.

Bet „Bayern“ treneris Pepas Guardiola pageidavo R.Lewandowskio, todėl kroatas buvo priverstas atsisveikinti su Bavarijos komanda.

„Jis pritrūko man pagarbos. Jis atsikratė manimi, nes nemėgsta tokio tipo žaidėjų, koks aš esu“, – įsitikinęs M.Mandžukičius, kuris paliko Miuncheną skaudama širdimi.

„Bayern“ vairą perėmęs katalonas iš tiesų nemėgsta tokio stiliaus tradicinių vidurio puolėjų. Anksčiau dėl analogiškų priežasčių iš J.Guardiola treniruojamos „Barcelona“ ekipos buvo priversti išvykti ir kamerūnietis Samuelis Eto'o, ir Zlatanas Ibrahimovičius.

Katalonas nori, kad jo komandų vidurio puolėjai sugebėtų patys vieni susikurti progas. Jis taip pat labiau vertina ir puolėjų žaidimą ne tik baudos aikštelėje.

R.Lewandowskis iš tiesų daugiau už M.Mandžukičių dabar žaidžia aikštės viduryje.

Buvęs Dortmundo „Borussia“ puolėjas aikštės centre per rungtynes 35,3 karto liečia kamuolį (M.Mandžukičius – 26,7), neprarasdamas agresyvumo ir baudos aikštelėje. Čia lenkas liečia kamuolį 33,7 karto (kroatas – 25,6).

„Bayern“ tapo mažiau nuspėjama komanda

R.Lewandowskis yra daug universalesnis už M.Mandžukičių puolėjas.

Lenkas daug dažniau dalinasi kamuoliu ir kombinuoja su kitais „Bayern“ žaidėjais (M.Gotze, F.Rinery, A.Robbenu ar T.Muelleriu), todėl Miuncheno komanda tapo dar mažiau nuspėjama negu anksčiau.

Kartu su R.Lewandowskiu bavarai taip pat pakeitė ir savo atakų stilių. Nuo šiol jie dažniau atakuoja tiesiogiai (šį sezoną vidurio puolėjas gauna 30,1 proc. perdavimų, o 2013-2014 m. – 28,2 proc.) ir mažiau ridinėja kamuolį (šį sezoną vidutiniškai 69,8 proc. laiko kontroliuoja kamuolį, kai pernai – 72 proc.).

„Esu labai patenkintas R.Lewandowskio žaidimu. Robertas yra nepaprastai protingas puolėjas, kuris visuomet laiku atsiranda geroje vietoje, nors mūsų komandoje neturi tiek daug erdvės, kiek Dortmunde“, – dar rugsėjį aiškino J.Guardiola.

R.Lewandowskio sutartis su „Bayern“ galioja iki 2019 metų, todėl Miuncheno komandos varžovams teks dar ilgai sukti galvas, kaip sustabdyti vis galingiau žaidžiantį lenką.

Mažai kas abejoja, kad ir antradienio vakarą Robertas pasiruošęs pasinaudoti skylėta „Manchester City“ gynyba per Čempionų lygos dvikovą Mančesteryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.