Pasirengimas stringa: Kaliningrade futbolo fiesta gali nevykti

Nors Rusija dar neseniai gyrėsi, kad pasirengimas 2018 metų pasaulio futbolo čempionatui vyksta tobulai sklandžiai, aiškėja kitokios detalės. Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko pranešė, kad futbolo fiesta gali neužklysti į Kaliningradą.

V.Mutko (kairėje) kalbos, kad pasirengimas pasaulio čempionatui vyksta tobulai – melas.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
V.Mutko (kairėje) kalbos, kad pasirengimas pasaulio čempionatui vyksta tobulai – melas.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Nov 25, 2014, 12:24 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 4:27 PM

Kaliningradas 2012 metais buvo įtrauktas tarp 11 miestų, kuriame turėtų vykti turnyro rungtynės, tačiau stadiono statybų darbai stringa. Kol kas neaišku, ar 35 tūkstančių sėdimų vietų stadionas bus pastatytas.

V.Mutko jau anksčiau kritikavo Kaliningrado valdininkų sprendimą stadioną statyti saloje. Vienai Rusijos televizijai jis pareiškė, kad problema turi būti išspręsta per šią savaitę.

Jeigu Kaliningradas iškristų, tai būtų simbolinis V.Mutko pralaimėjimas. Pastarasis jau anksčiau garsiai aiškino, kad pigiausias variantas – statyti naują stadioną senojo vietoje.

Kaliningrado futbolo stadione iš pradžių turėjo būti 40 tūkst. vietų, tačiau buvo nuspręsta skaičių sumažinti. Po pasaulio čempionato dar 10 tūkstančių kėdžių būtų panaikinta, nes tokio dydžio stadionas po čempionato būtų naudojamas pakankamai retai.

Kaliningradas turi ir atsarginį planą, jeigu būtų išbrauktas iš čempionato šeimininkų sąrašo, bet organizatoriai tiki, kad jo neprireiks. V.Mutko neatskleidė, koks yra planas B.

Beje, Kaliningradui ieškoti pamainos gali ir netekti. Rusija yra nusprendusi pasaulio čempionatą organizuoti 12-oje stadionų, bet FIFA prezidentas Seppas Blatteris kritikavo tokias mintis ir tikino, kad geriausia būtų naudoti 10 arenų.

Bet jeigu Kaliningradas neteks šanso priimti svečius, o rusai nutars surasti pamainą, pretendentų sąraše aukščiausiai lauks Krasnodaras.

Milijardierius Sergejus Galickis nusprendė pastatyti 36 tūkstančių vietų stadioną jam priklausančiam Krasnodaro futbolo klubui. Statybos jau pažengė į priekį, o stadionas turėtų atitikti pasaulio čempionato standartus.

V.Mutko anksčiau gyrėsi, kad visi pasirengimo darbai vyksta greičiau nei tikėtasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.