„Premier“ lygos stebukladariai ardo Anglijos futbolo hierarchiją

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Nov 28, 2014, 4:00 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 9:38 AM

Southampton“ prieš šį sezoną buvo įvardijamas kaip vienas pagrindinių kandidatų iškristi iš „Premier" lygos. Tačiau nepaisant to, kad vasarą patyrė didžiulių nuostolių, „Southampton" klubas tiesiog pribloškė futbolo aistruolius visoje Anglijoje, per pirmuosius 12 mačų iškovojęs net 8 pergales ir įsitvirtinęs antrojoje „Premier“ lygos vietoje.

Klubo adresu skrieja liaupsės, nuostaba ir susižavėjimas. Tačiau netrūksta ir atsargiai vertinančių ir į euforiją nepuolančių apžvalgininkų. Jie įsitikinę - tikrąjį komandos pajėgumą bus galima įvertinti per artimiausias keletą savaičių.

Ypač sudėtingi išbandymai „Southampton“ laukia per būsimus tris pirmenybių turus. Buvusio Olandijos rinktinės gynėjo Ronaldo Koemano treniruojamų futbolininkų laukia trečiojoje vietoje esantis ir čempionų titulą ginantis „Manchester City“, iš pelenų pamažu kylantis „Manchester United“ ir Londono „Arsenal".

Tuo sunkumai nesibaigia - metus „Southampton“ užbaigs akistatomis su „Everton“ ir „Premier“ lygos lyderiu Londono „Chelsea“ klubu.

Jeigu per šiuos būsimus mačus „Southampton“ iškovos keletą pergalių, dėl pirmųjų čempionato vietų ir kelialapio į kito sezono Čempionų lygą kovojančios elitinėmis laikomos komandos turėtų susiimti.

„Manau, tai įmanoma, - apie galimybes finišuoti pirmajame „Premier“ lygos ketvertuke kalbėjo R.Koemanas. - Nes aš nematau daug geresnių komandų už „Southampton“.

O prieš šį sezoną atrodė, kad ekipai teks kapstytis Anglijos čempionato dugne. Vasarą komandą paliko į „Tottenham Hotspur“ išvykęs treneris Mauricio Pochettino, taip pat geriausi žaidėjai - Adamas Lallana, Rickie Lambertas ir Dejanas Lovrenas pasirinko „Liverpool“, o Luke'as Shaw - „Manchester United“.

Tačiau juos pakeitė motyvuoti ir pergalių išalkę žaidėjai. O 26-erių saugas Dušanas Tadičius ir 29-erių puolėjas Graziano Pelle įrodė, kad dar turi parako ir tapo kol kas vienais maloniausių sezono atradimų.

Plojimų vertas ir pirmą kartą per savo karjerą Anglijos klubą treniruojantis olandas R.Koemanas.

Kol kas „Southampton“ nuo pirmaujančios „Chelsea“ ekipos atsilieka 6 taškais, tačiau dviem lenkia čempioną „Manchester City“, ir septyniais - „Manchester United“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.