Lietuvos futbolo čempionatas baigėsi skandalu

Žalgiriečiai Vilniuje nesulaukė varžovų.<br>T.Bauro nuotr.
Žalgiriečiai Vilniuje nesulaukė varžovų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2014, 2:11 PM, atnaujinta Jan 20, 2018, 8:18 AM

Lietuvos futbolą toliau drebina skandalai.

Šeštadienį Vilniuje A lygos paskutiniojo 36-ojo turo rungtynes turėjo žaisti „Žalgirio“ ir Gargždų „Bangos“ futbolininkai, tačiau čempionų titulą jau užsitikrinę vilniečiai nesulaukė varžovų.

„Banga“ dar šio mačo išvakarėse oficialiu raštu informavo LFF, jog komanda neatvyks į Vilnių. Gargždų klubo administracija aiškino, jog dalis futbolininkų komandai negali padėti dėl traumų ir diskvalifikacijų, o dubleriams neleista atstovauti pagrindinei ekipai.   „Banga“ grąsinimai pasitvirtino – gargždiškiai neatvyko į paskutiniąją A lygos akistatą su „Žalgiriu“, todėl „Bangai“ buvo įskaitytas techninis pralaimėjimas 0:3.

Dėl šios priežasties sostinės klubo futbolininkas Linas Pilibaitis neteko galimybės pakovoti dėl rezultatyviausiojo čempionato žaidėjo titulo. Žalgiriečio sąskaitoje – 17 tikslių smūgių.

Nesulaukę varžovų „Žalgirio“ žaidėjai ir treneriai susigrūmė draugiškose rungtynėse su ištikimiausių sirgalių – „Pietų IV“ komanda.

Gargždiškiai jau antrą kartą šiame sezone neatvyko į rungtynes, nes kiek anksčiau „Bangos“ futbolininkai buvo nepasirodę ir dublerių čempionato dvikovoje. Pasak LFF varžybų ir renginių vadybininko Ričardo Zdančiaus, pakartotinai atsisakęs rungtyniauti Gargždų „Bangos“ klubas pažeidė 39-ąjį Drausmės kodekso straipsnį.  

Be to, buvo pažeistas 30-ojo DK straipsnio punktas, pagal kurį šis nesportiškas Gargždų „Bangos“ klubo elgesys padarė žalą LFF, Lietuvos futbolo ir jo dalyvių įvaizdžiui bei reputacijai.

Sankcijos gargždiškiams bus paskelbtos kitą savaitę įvyksiančiame Drausmės komiteto posėdyje. 

Vilniaus „Žalgiris“ – Gargždų „Banga“ 3:0

Gargždų „Bangai“ įskaitytas techninis pralaimėjimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.