Lietuvos jaunimo rinktinės sužinojo varžovus Europos čempionate

Trečiadienį Šveicarijoje

Septyniolikmečių burtai labai nedžiugino, o devyniolikmečiai liko patenkinti.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Septyniolikmečių burtai labai nedžiugino, o devyniolikmečiai liko patenkinti.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-12-03 17:51, atnaujinta 2018-01-20 01:10

Sėkmingai pirmąjį atrankos barjerą įveikusi U-19 rinktinė (gimę 1996 metais ir jaunesni žaidėjai) kitų metų pavasarį dalyvaus 2014-2015 metų Europos vaikinų čempionato elitiniame etape, kur susigrums su pažįstamais varžovais iš Rusijos, Švedijos ir Belgijos. Grupės nugalėtojas iškovos teisę dalyvauti čempionato finaliniame turnyre Graikijoje.

„Viskas įmanoma. Mūsų tikslas nesikeičia - norime patekti į finalinį etapą ir tai stengsimės padaryti. Priešininkai mums gerai pažįstami. Tikiuosi, kad tai mūsų futbolininkams pridės pasitikėjimo“, - optimistiškai kalbėjo U-19 rinktinės treneris Vytautas Vaškūnas.

Lietuvos U-17 rinktinei (gimę 1999 metais ir anksčiau) antrus metus iš eilės burtai lėmė akistatą su Liuksemburgo atstovais. Būtent šioje šalyje, kitų metų spalio 24-29 dienomis, ir vyks atrankose tapo turnyras. Mūsiškiai dėl kelialapio į elitinį etapą susigrums su šeimininkų bei Serbijos ir Austrijos rinktinėms.

Į elitinį etapą pateks dvi geriausios grupės komandos ir penkios geriausios trečias vietas užėmusios ekipos iš trylikos grupių.

„Grupė tikrai konkurencinga. Su austrais jau šiemet teko susitikti kontrolinėse rungtynėse ir įsitikinti, jog tai labai pajėgus varžovas. Taip pat žinome, jog serbai visuomet stiprūs, jie šiemet žais elitiniame etape. Šiais metais U-17 rinktinė žaidė prieš Liuksemburgą ir jai taip pat buvo nelengva“, - burtus vertino U-17 rinktinės vyriausias treneris Rokas Garastas.

2015-2016 metų Europos čempionate dalyvausianti Lietuvos U-19 rinktinė žais 7-oje atrankos grupėje su Graikijos, Portugalijos ir Moldovos vaikinais. Atrankos varžybos numatomos kitų metų lapkritį Portugalijoje. Tolyn žengs dvi geriausios rinktinės bei absoliučiai geriausiąją vietą užėmusi komanda.

„Burtai nenuliūdino, todėl kad namie žaisiantys portugalai ir taip yra aiškūs grupės favoritai. Todėl šiuo atveju pranašumo neturės graikai ir moldavai, su kuriais sieksime kovoti dėl patekimo į kitą etapą“, - sakė rinktinės treneris Darius Butkus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.