„Atlanto“ puolėjas gali persikelti į Čempionų lygos klubą

„Mums sezonas – sėkmingas“, – „Atlanto“ vyriausiasis treneris Konstantinas Sarsanija nesisielojo dėl žingsnio atgal Lietuvos futbolo čempionate, kuriame klaipėdiečiai šįmet sidabro žetonus iškeitė į bronzos, rašo atlantas.lt.

D.Kazlauskas pakels sparnus į Čempionų lygą?<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Kazlauskas pakels sparnus į Čempionų lygą?<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 10, 2014, 5:42 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 11:58 AM

– Nėra ko liūdėti – iškovojome medalius, tęsiame kovą dėl Lietuvos futbolo taurės, garbingai atstovavome valstybei Europos lygos turnyre. Prisimenant pastarąsias varžybas, mūsų nepasigailėjo burtai, išrinkę pajėgų varžovą – Karagandos „Šachtior“ klubą, pas kurį nuvykome po ilgos ir sunkios kelionės. 2013-aisiais vos neiškopę į Čempionų lygos grupės varžybas, Kazachstano futbolininkai rungtyniavo Europos lygos grupėje. Galėjome įveikti varžovus, tačiau varginanti kelionė buvo lemiamas veiksnys. Būtent antrajame kėlinyje Karagandoje mums ėmė stigti jėgų.

Nusivylęs šiais metais esu tik dėl to, kad nesugebėjome konkuruoti su Vilniaus „Žalgiriu“. Tam pateisinti turime objektyvių priežasčių. Vyresnieji futbolininkai sunkiau nei jaunesni žaidėjai išgyveno antrųjų metų sindromą. Jaunimas judėjo pirmyn, tapo stipresni, labiau patyrę, o vyresnieji nuvylė. Pasirodo, jie negalėjo išlaikyti geros savo sportinės formos ilgą laiką. Pasipylė traumos. Jas patyrė Evaldas Razulis, Kazimieras Gnedojus, Andrius Bartkus, Marius Papšys. Traumos neišvengė net gerai pasirengęs Donatas Kazlauskas. Visą sezoną negalėjome žaisti pagrindine sudėtimi. Nuolat trūko 3-4 pajėgiausių futbolininkų. Be to, sezono metu viskas klostėsi nepalankiai mums.

Varžovai su „Atlantu“ kovodavo dviguba energija. Nenuostabu, nes kai kurių ekipų futbolininkams už pergalę prieš mus buvo žadamos dvigubos premijos. O ir patys „Atlanto“ žaidėjai ėmė apie save pernelyg gerai galvoti, ėmė manyti, kad laimės nekovodami. Aikštėje pralaimėdavome dvikovas. Prieš silpnesnius varžovus tai neturėjo įtakos, o apylygio pajėgumo komandos ėmė mus pranokti būtent kovingumu. Šiais metais dėl apatiškumo dalijome taškus Pakruojo „Kruojai“, „Trakams“ ir „Žalgiriui“. Kai žaidėjai suprato, reikalai ėmė taisytis.

Vienu metu trūko abipusio supratimo tarp klubo ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF). Mums buvo pažadėta, kad dėl dalyvavimo Europos lygos turnyre bus perkeltos dvejos rungtynės. Įdomiausia tai, kad varžovai Lietuvoje jau buvo sutikę. Kodėl susitikimų neperkėlė – nežinau iki šiol. Tas rungtynes, kurių datos nepakeitė, mes pralaimėjome. Tuomet ir atsivėrė ta baisioji žaidybinė duobė, kai per šešias varžybas iškovojome vos 1 tašką.

Be to, beveik pusę metų žaidėme ant dirbtinės dangos, nes iš pradžių stadiono administracija saugojo natūralią veją Europos varžyboms, o vėliau LFF atstovai neleido žaisti dėl centrinėje aikštėje dėl rekonstruojamų tribūnų. Tai irgi turėjo įtakos rezultatams. Tuo metu buvo Klaipėdoje buvo pralaimėta svarbi dvikova „Žalgiriui“, pripratusiam prie dirbtinės dangos aikštės, nes visas namų rungtynes žaidžia joje.

– Ar tikėjote, kai „Atlantą“ nuo trečiosios vietos skyrė gana didelis taškų skirtumas, kad pavyks tapti prizininkais?

– Be abejo, tikėjau. Vyrukams pasakiau, kad liko devynerios rungtynės, visas privalome laimėti. Malonu, kad jie suprato, jog dar galima išgelbėti sezoną. Tikslas suvienijo komandą. Ekipa tapo lyg monolitas. Buvau pasakęs, jei mes prarasime viltį tapti prizininkais, pusė žaidėjų galės neiti į treniruotes – ilsėtis. Niekas nenorėjo ilsėtis. Vyrai ėmė kautis kaip liūtai, kaip praėjusiais metais. Suprantama, kad mums ir pasisekė. Padėjo dievai. Prisiminkime marijampoliečio Karolio Chveduko progą, kai jis baigiantis susitikimui iš keleto metrų nepataikė į mūsų tuščius vartus. Manau, kad laimėti medaliai – Dievo teisybė. Į trejetą nepateko „Trakai“ ir „Sūduva“, kurių vadovai nusprendė pakeisti vyriausiuosius trenerius iki pirmenybių pabaigos likus keletui turų. Prezidentai nuvadovavo. Vienas klubas – ketvirtas, kitas – penktas. Prezidentų prašau, leiskite treneriams dirbti. Juos reikia keisti po to, kai nepasiekia rezultato, o ne sezono metu.

– Daug kas svarstė, ar liks K.Sarsanija Klaipėdoje, nes šią žiemą baigiasi jūsų dvejų metų sutartis su „Atlantu“.

– Buvau vasarą sulaukęs pasiūlymų iš Rusijos klubų. Tačiau nenorėjau palikti komandos prieš pat Europos lygos varžybas. Prieš du mėnesius sutartį pasiūlė dar vienas Rusijos aukščiausiosios lygos klubas. Nei tada, vasarą, nei rudenį negalėjau atsisveikinti su „Atlantu“, nes jis jau kovojo dėl bronzos medalių. Šiandien negaliu tiksliai pasakyti, ar liksiu Klaipėdoje, ar išvyksiu. Gruodžio 15 dieną turėsiu galutinai apsispręsti. Tačiau esu linkęs likti Lietuvoje, nes „Atlantas“ – puiki komanda, kurioje daug gražaus jaunimo, kitą sezoną galinčio nuversti kalnus.

– Jau šiandien aišku, kurių žaidėjų nematysime kitąmet?

– Tikrai aišku, kad nebus Ovidijaus Verbicko, kurį mums skolino „Zenito“ klubas. Jis futbolininko kelią tęs Ispanijoje, trečios pagal pajėgumą lygos „Marbella“ komandoje. Greičiausiai nežais ir Donatas Kazlauskas, pereisiantis į kitą klubą. Galbūt jis tęs karjerą Baltarusijos „BATE“, o gal kitoje komandoje. Atsisveikinsime su nesugebėjusiais komandoje įsitvirtinti Karoliu Laukžemiu, Zigmantu Jesipovu, Gediminu Kruša, taip pat su latviu Antonu Jemelinu, E.Razuliu, Tadu Eliošiumi, K.Gnedojumi ir tikriausiai vartininku Mantu Galdiku. Tenka su jais atsisveikinti, nes nemačiau, kad jie progresuotų ar žaistų stabiliai. Visiems jiems norėčiau padėkoti už pasiaukojimą treniruotėse, už gerą bendradarbiavimą. Tačiau sporte taip pat yra konkurencija. Tikiuosi, kad jie atras save kitose komandose ir sėkmingai jose tęs karjerą.

– Ar po žiemos atostogų išvysime naujokų?

– Pakvietėme du jaunus Panevėžio „Ekrano“ žaidėjus. Šiame mieste rungtyniaujantį klaipėdietį Dovydą Norvilą ir 17-metį vartininką Marių Adamonį. Taip pat Justą Raziūną iš „Šiaulių“ klubo. Didelė tikimybė, kad Klaipėdoje žais Maskvos „Dinamo“ 20-metis puolėjas Andrejus Paniukovas. Jis – vienas talentingiausių Rusijos futbolininkų. Yra žaidęs Rusijos aukščiausioje lygoje ir net įmušęs įvarčių. Pastaruoju metu atstovavo šis futbolininkas Kaliningrado „Baltikai“.

– Ilgos bus atostogos?

– Iki sausio 10 dienos. Susirinkusiųjų iš pradžių lauks medicinos patikra. Jei leis oro sąlygos, surengsime dešimties dienų stovyklą Klaipėdoje, jei bus nepalankus oras vyksime į Marijampolę. Šios stovyklos metu rengiamės sužaisti dvejas kontrolines rungtynes. Su kuo? Dar nėra žinoma. Nuo sausio 26 dienos iki vasario 9 ir nuo 16 iki 23 dienos du kartus plušėsime Kipre. Jau yra sutarta, kad pirmosios stovyklos metu sužaisime kontrolines rungtynes su Čempionų lygoje kovojančia Kipro „Apoel“ komanda ir Rusijos 1-osios lygos klubu – Jekaterinburgo „Uralu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.