J.Mourinho burtais patenkintas, vokiečiai svajoja įkrėsti „Real“

Čempionų lygos aštuntfinalio burtų kamuoliukai vėl tuos pačius varžovus lėmė „Barcelona“ ir Madrido „Real“ komandoms. Būtent pastaroji praėjusį sezoną bendru rezultatu 9:2 sumalė į miltus Gelzenkircheno „Schalke“ futbolininkus, tačiau įsidrąsinę vokiečiai kalba apie revanšą.

J.Mourinho nesispjaudė aštuntfinalyje gavęs Paryžiaus klubo iššūkį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Mourinho nesispjaudė aštuntfinalyje gavęs Paryžiaus klubo iššūkį.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 15, 2014, 5:23 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 3:26 AM

„Taip, prisimename, kokį skaudų pralaimėjimą patyrėme pernai, – prisimindamas kiaurą gynybą viename iš mačų, kuriame nusileido net 1:6, sakė „Schalke“ gynėjas Benediktas Howedesas. – „Real“ yra viena geriausių pasaulio komandų. Tačiau net tokios komandos yra įveikiamos. Atiduosime visas jėgas, kad čempionams mestume iššūkį.“

Panašiai kalbėjo ir jo komandos draugas Joelis Matipas: „Real“ yra fantastiška komanda, bet futbole būna visko. Norime įrodyti, kad pasimokėme iš pernykštės pamokos.“

Burtus komentavęs „Real“ atstovas Emilio Butragueno buvo diplomatiškas: „90 minučių Vokietijoje visuomet sunkios. O koncentracijos stoka mums gali brangiai kainuoti. Privalome gerbti varžovus.“

Katalonai gerbia „Manchester City

Praėjusį sezoną „Barcelona“ aštuntfinalyje „Manchester City“ komandą nugalėjo 4:1, bet naujojo katalonų ekipos vairininko Luiso Enrique tai neguodžia.

„Tai – labai stiprus varžovas. Jei atvirai, mano nuomone, „Manchester City“ yra vieni iš pagrindinių favoritų laimėti Čempionų lygą“, – tvirtino L.Enrique.

Strategas akcentavo, kad iki dvikovos su Anglijos čempionais bus labai svarbu įgyti aukščiausią formą.

„Barcelona“ Ispanijos čempionate 4 taškais atsilieka nuo lyderio „Real“ ir nedemonstruoja geriausio futbolo. Bet L.Enrique neketina imtis radikalių permainų.

„Mums nereikia nieko keisti. Jei žaisime patrauklų ir efektyvų futbolą, visuomet turėsime geresnes galimybes švęsti pergalę. Bet, aišku, tai nereiškia, kad visada žaidimas klostysis taip, kaip norime mes. Bet viliuosi, kad komanda tobulės“, – optimizmo neprarado L.Enrique.

Mourinho tokių burtų ir norėjo

Londono „Chelsea“ treneris Jose Mourinho po burtų ceremonijos greičiausiai šypsojosi. Nors anglų kelyje – rimtas varžovas „Paris Saint-Germain“, portugalas pageidavo būtent prancūzų.

„Jose prieš burtus sakė, kad Paryžiaus klubas jam tinka dėl logistinių priežasčių. Ir jis teisus“, – teigė „Chelsea“ sekretorius Davidas Barnardas. Londoną nuo Paryžiaus skiria tik 340 km.

D.Barnardo teigimu, nuo praėjusių metų labai pasikeitė tiek „Chelsea“, tiek „Paris Saint-Germain“, o Londono futbolininkų pranašumu turėtų tapti namų sienos atsakomajame mače.

„Nesvarbu, ką būtume ištraukę, varžovas yra stiprus. Žaisime iš paskutiniųjų jau nuo pirmosios minutės Paryžiuje“, – tikino D.Barnardas.

Burtų reakcija:

Franckas Ribery, Miuncheno „Bayern“ saugas (žais su „Šachtar“): „Burtai galėjo būti tikrai blogesni. Tačiau turime likti budrūs. Donecko klubas yra stiprus, bet tvirtai tikiu mūsų pajėgumu.“

Pavelas Nedvedas, Turino „Juventus“ direktorius (žais su „Borussia“): „Turime būti labai atsargūs, nes „Borussia“ turi daug jaunų ir talentingų žaidėjų. Burtai galėjo būti ir blogesni, nes galėjome ištraukti ir Madrido „Real“ ar Miuncheno „Bayern“. Tačiau mūsų dvikova bus labai lygi. Yra kelios komandos, su kuriomis neturime vilčių, bet ištraukėme tokią, su kuria jų yra. Esu didelis „Borussia“ trenerio Jurgeno Kloppo gerbėjas. Bus įdomu pamatyti mūsų klubo lygį Europos kontekste.“

Jeremy Toulalanas, „Monaco“ saugas (žais su „Arsenal“): „Abiejų komandų galimybės – 50 ant 50. Nugalėjome „Arsenal“ draugiškose rungtynėse, tačiau tai visiškai naujas iššūkis. „Arsenal“ žaidėjai – techniški ir greiti, bet mes turime savų ginklų. Nesame komanda, kurią lengva palaužti. Nejausime jokio spaudimo ir būsime kupini jėgų.“

Aštuntfinalio poros:

„Paris Saint Germain“ (Prancūzija) – Londono „Chelsea“ (Anglija)

„Manchester City“ (Anglija) - „Barcelona“ (Ispanija)

Lėverkuzeno „Bayer“ (Vokietija) – Madrido „Atletico“ (Ispanija)

Turino „Juventus“ (Italija) – Dortmundo „Borussia“ (Vokietija)

Gelzenkircheno „Schalke“ (Vokietija) – Madrido „Real“ (Ispanija)

Donecko „Šachtar“ (Ukraina) – Miuncheno „Bayern“ (Vokietija)

Londono „Arsenal“ (Anglija) - „Monaco“ (Monakas)

„Basel“ (Šveicarija) - „Porto“ (Portugalija)

Pirmosios aštuntfinalio rungtynės bus žaidžiamos vasario 17-18 d. ir vasario 24-25 d. Atsakomieji mačai bus žaidžiami kovo 10-11 d. ir kovo 17-18 d.

Čempionų lygos finalas birželio 6 dieną vyks Berlyne.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.