„BayernLygos“ efektas: kaltinimai varžovams ir nauji rekordai

„Bayern“ ir šį sezoną Vokietijoje neturi prieš ką žaisti.<br>AP nuotr.
„Bayern“ ir šį sezoną Vokietijoje neturi prieš ką žaisti.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2014, 5:17 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 9:16 PM

Miuncheno „Bayern“ klubas savo gerbėjams ketina supakuoti nuostabią dovaną – dar vienus sėkmingus metus, pasiekiant dar du „Bundesliga“ čempionato rekordus. Josepo Guardiolos diktuojama „Bayern“ mašina neturi prieš ką žaisti, tad šiemet „Wolfsburg“, Menchengladbacho „Borussia“, Lėverkuzeno „Bayer“ ir „Schalke“ klubai net neturi galimybės pasipriešinti ir yra priversti tenkintis „kitų geriausiųjų“ etiketėmis.

Gerinti – tik savo rekordus

Na, o visai neseniai skambią kelionę turėjusiai Dortmundo „Borussia“ ekipai tenka kapanotis iš iškritimo zonos. „Bayern“ praktiškai jau turi kišenėje trofėjų, nors sezonas tik įpusėjo. Miuncheno klubas 11 taškų lenkia antroje vietoje esančią „Wolfsburg“ komandą.

Sužaista 16 mačų, pralaimėjimų nepatirta, įmušti 39 įvarčiai ir tik trys praleisti. „Bayern“ dar anksčiau buvo užsitikrinęs neoficialų „Rudens čempiono“ titulą. Ir tik trys iš paskutinių 19 klubų vėliau nesugebėjo pasinaudoti proga laimėti čempionatą.

„Bayern“ penktadienį sieks naujo rekordo. Sukliudyti gali tik keistas scenarijus – ekipa turėtų praleisti keturis įvarčius, kai kovos su „Mainz“. „Bayern“ planuoja tapti mažiausiai įvarčių per pusę sezono praleidusia ekipa. Ir jeigu „Bayern“ laimės, pagerins savo 44 taškų sezono vidurio rekordą, pasiektą 2005-2006 metais.

Šį sezoną Vokietijoje nepralaimėjęs, pernai suklupęs vos dukart, o anksčiau tik kartą, „Bayern“ klubas gali gerinti tik savo rekordus.

Kiti klubai stengiasi per mažai

„Bayern“ atstovas ir buvęs žaidėjas Paulas Breitneris per šį laikotarpį spėjo užsipulti kitas Vokietijos komandas – esą šios per mažai stengiasi.

„Galbūt galėtume suprasi pralaimėjimą Madrido „Real“ ar „Barcelona“ klubui, bet rimtai, kam Vokietijoje turėtų pralaimėti tokioje formoje esanti ekipa?, - klausė P.Breitneris „Sport1” televizijos laidoje.

Vokietijoje apie tai buvo kalbėta ir anksčiau, tad aidėjo ir siūlymas skirti daugiau pinigų mažesniems klubams, kad šie galėtų varžytis.

„Liaukitės kalbėję apie tokias nesąmones. „Bayern“ nieko negali padaryti, kad kiti klubai susimauna“, - sakė P.Breitneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.