„Premier“ lygoje – daug intrigų žadanti „dovanų diena“

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 26, 2014, 1:19 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 6:13 AM

Antroji Kalėdų diena, Britų Sandraugos šalyse vadinama „Boxing Day“ (dovanų diena), yra viena karščiausių Anglijos futbolo „Premier“ lygoje, nes tądien į kovą stoja visos 20 komandų. Futbolo rungtynės britams yra viena maloniausių Kalėdų dovanų.

Visose svarbiausiose Europos futbolo lygose futbolininkai gali ramiai ir sočiai švęsti Kalėdas, tik ne Anglijoje ir Škotijoje, kur per savaitę žaidžiami net trijų turų mačai.

Anglijos „Premier“ lygoje po gruodžio 26-ąją žaidžiamų 18-ojo turo rungtynių komandos turės tik vieną laisvadienį ir jau gruodžio 28-ąją žais kito turo mačus.

Dar viena „Boxing Day“ ekipų laukia sausio 1-ąją, kai vėl bus žaidžiami 10 mačų.

Vis dėlto per „Dovanų dieną“ žaidžiamos rungtynės turi vieną šventinį bruožą – tvarkaraščiai sudaromi taip, kad tarpusavyje kovotų arti vienas nuo esančių miestų komandos ir aistruoliams nereikėtų leistis į ilgas keliones.

Trijų taškų persvarą prieš artimiausius varžovus turinti sezono lyderė Londono „Chelsea“ ekipa penktadienį savo aikštėje priima „West Ham United“, kuris yra ketvirtas ir gali vadintis antrąja pagal pajėgumą Londono ekipa šiais metais.

„Žaisti prieš „Didijį Samą“ („West Ham United“ trenerio Samo Allardyce'o pravardė. - Red.) yra sunkus darbas mums, bet turime jį padaryti“, - sakė „Chelsea“ treneris Jose Mourinho.

Portugalo nuomone, šventiniu laikotarpiu jo komandai teko stipriausi varžovai – dar laukia „Southampton“ svečiuose ir „Tottenham Hotspur“ namuose.

„Šį sezoną esame lyderiai nuo pirmojo turo ir pirmaujame todėl, kad žaidžiame tikrai gerai. Mano nuomone, esame geriausia komanda“, - nesikuklino J.Mourinho.

18-asis turas.

„Chelsea“ - „West Ham United“

„Burnley“ - „Liverpool“

„Crystal Palace“ - „Southampton“

„Everton“ - „Stoke City“

„Leicester City“ - „Tottenham Hotspur“

„Manchester United“ - „Newcastle United“

„Sunderland“ - „Hull City“

„Swansea City“ - „Aston Villa“

„West Bromwich Albion“ - „Manchester City“

„Arsenal“ - „Queens Park Rangers“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.