Rusijos futbolo klubai išsigando rublio krizės

Rusijos rublio kurso smukimas ne juokais išgąsdino Rusijos futbolo klubus, kurių sutartyse su brangiais legionieriais atlyginimai nurodyti eurais arba doleriais. Po ilgų derybų 16 klubų vadovai priėmė kreipimąsi į žaidėjus ir jų agentus su prašymu nustatyti tarpinius valiutų konvertavimo kursus, kurie leistų komandoms išvengti bankrotų ir apsaugotų žaidėjus nuo didelių nuostolių.

Maskvos CSKA saugas švedas P.Wernbloomas ir kiti legionieriai gali nukentėti dėl rublio nuvertėjimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Maskvos CSKA saugas švedas P.Wernbloomas ir kiti legionieriai gali nukentėti dėl rublio nuvertėjimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 26, 2014, 8:05 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 5:08 AM

Teigiama, kad tik stipriausių komandų sutartyse atlyginimai nurodyti valiuta, o apatinėje turnyro lentelės dalyje esančios komandos sumas yra nurodžiusios rubliais.

Nors dėl rublio kurso kritimo ne visiems grėsė vienodi nuostoliai, susitarta, kad sutartyse doleris bus įvertintas 45 rubliais, o euras – 55 rubliais. Apie tai pranešė Rusijos futbolo lyga.

Toks kursas nustatytas remiantis Rusijos banko kursais. Pirmąją čempionato dieną - rugpjūčio 1-ąją doleris kainavo 35,44 rublio, o euras – 47,47 rublio.

Memorandumo pasirašymo dieną kursas buvo atitinkamai 54,57 rublio ir 66,75 rublio.

„Tai pirmasis žingsnis į dialogą su žaidėjais ir jų agentais“, - teigė lygos direktorius Sergejus Čebanas.

Rusijos sporto ministras Vitalijus Mutko pripažino, kad daugelis sporto federacijų kitais metais susidurs su sunkumais dėl nuvertėjusio rublio. Jis pažadėjo, kad valstybės paramos gali tikėtis ir profesionalūs klubai.

Rublio krizę dar skaudžiau pajuto Žemyninės ledo ritulio lygos (KHL) klubai, taip pat savo gretose turintys daug legionierių. KHL vadovai pasitraukė iš savo postų, o naujuoju lygos prezidentu Vladimiro Putino nurodymu paskirtas Dmitrijus Černyšenka, ištikimai vadovavęs 2014 m. Sočio olimpinių žaidynių organizaciniam komitetui.

Finansinė krizė atsilieps ir Rusijos pasirengimui 2018 metų pasaulio futbolo čempionatui. Teigiama, kad organizacinio komiteto 2015 metų biudžetas yra gerokai mažesnis nei buvo numatyta.

Rusų laukia didelės išlaidos statant naujus stadionus. Ypač sudėtinga situacija netoli nuo Lietuvos esančiame Kaliningrade, kuriame bus statomas stadionas saloje. Ministras V.Mutko siūlė srities vadovams vietoj naujo stadiono rekonstruoti seną, esantį miesto centre, ir taip sutaupyti lėšas.

Kol kas Kaliningradui pavyko apginti projektą, bet gilėjant krizei lieka pavojus, kad jis nebus įgyvendintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.