„Barcelona“ prezidentas svaidė žaibus į FIFA

„Barcelona“ klubo prezidentas Josepas Maria Bartomeu negailėjo karčių žodžių Sporto arbitražo teismui (CAS) ir FIFA, kuriE, anot jo, įvykdė „didžiulę neteisybę“.

J.M.Bartomeu sprendimą pavadino nelogišku.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.M.Bartomeu sprendimą pavadino nelogišku.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 30, 2014, 7:23 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 9:07 PM

CAS antradienį atmetė  „Barcelona“ klubo apeliaciją dėl FIFA sankcijų. Viena garsiausių pasaulio futbolo komandų 2015 metais negalės įsigyti jokių naujų žaidėjų.

Tokios FIFA nuobaudos „Barcelona“ sulaukė pažeidusi jaunųjų užsienio futbolininkų iki 18 metų amžiaus įsigijimą.

Katalonai vylėsi išvengti bausmės ir kreipėsi į Arbitražo teismą, bet liko nieko nepešę. Be to, „Barcelona“ turės sumokėti 374 tūkst. eurų baudą.

J.M.Bartomeu šį sprendimą pavadino nelogišku.

„Didelė neteisybė buvo įvykdyta šiandien. Tai neteisybė „Barcelona“ klubo, tėvų ir jų vaikų, paveiktų šio sprendimo, bei futbolo atžvilgiu.

Visada pažymėdavome, kad, mūsų nuomone, tokios FIFA sankcijos yra per griežtos. Toks CAS nuosprendis, kuris palaiko FIFA sprendimą, nėra gerai mums ir sporto atžvilgiu nėra logiškas.

FIFA ir jos prezidentas turėtų būti organizacija, apsauganti futbolo pasaulį, o tokie sprendimai prasilenkia su objektyvumu. Mes nesijaučiame palaikomi ir saugomi tų žmonių, kurie tokius sprendimus turi priimti“, - priekaištus žėrė katalonų klubo prezidentas.

Jis įsitikinęs, kad buvo sukurtas precedentas, galintis tik pakenkti futbolui.

„Noriu pranešti, kad „Barcelona“, su manimi priešakyje, kovos, kad pakeistų tokius nuostatus ir patobulintų juos. Tikiuosi, kad FIFA parodys, kad turi sveiko proto ir pakeis tokias taisykles. Kad daugiau joks klubas nepatirtų tokios neteisybės“, - savo kreipimesi rašė J.M.Bartomeu.

Tiesa, „Barcelona“ galės susigrąžinti į kitas komandas paskolintus žaidėjus ir prasitęsti sutartis su esamais futbolininkais.

Katalonai buvo nubausti dar 2014-ųjų rugpjūtį, bet apeliacijomis bandė išsisukti, o bausmei ruošėsi prisipirkdami žaidėjų vasarą.

„Barcelona“ aprangą apsivilko Luisas Suarezas, Thomasas Vermaelenas, Jeremy Mathieu, Ivanas Rakitičius, Claudio Bravo ir Douglasas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.