2015-ieji be pirkinių: kaip „Barcelona“ atsikirs Madrido „Real“?

L.Messi 2015 metais nesulauks pastiprinimo iš futbolo žvaigždyno.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
L.Messi 2015 metais nesulauks pastiprinimo iš futbolo žvaigždyno.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 3, 2015, 12:18 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 3:40 AM

Naujieji metai „Barcelona“ klubui prasidėjo su aibe problemų. Sporto arbitražo teismas šią savaitę nusprendė nesušvelninti bausmės katalonams už taisyklių pažeidimus perkant nepilnamečius užsienio futbolininkus ir skyrė griežtą bausmę – draudimą įsigyti naujų futbolininkų per du artimiausius žaidėjų perėjimo langus žiemą ir vasarą.

Tai reiškia, kad 2015 metais „Barcelona“ komandoje nebus nė vieno naujoko ir treneris Luisas Enrique turės verstis esamomis pajėgomis.

Arba... atsigręžti į jaunimą. Ar problemos šaknys kartu gali tapti ir jų sprendimu? – klausia Goal.com ir aprašo „Barcelona“ galimybę suktis iš padėties.

Išeitis – rasti talentų garsiojoje „Barcelona“ jaunimo akademijoje.

Superžvaigždžių kalvė

Į pagrindinę komandą iš šios akademijos atėjo tokie žaidėjai kaip Lionelis Messi, Xavi, Andresas Iniesta, Gerardas Pique ar Sergio Busquetsas.

„Praeityje jau išsikapstėme iš sunkių situacijų. Išsikapstysime ir dabar. Šis draudimas padarys mus stipresnius“, – optimizmo nepraranda 34-erių saugas Xavi.

Skylėta gynybos grandis

„Barcelona“ vartininkų pozicija solidi – spragas užkamšo praėjusios vasaros pirkiniai Claudio Bravo ir Marcas-Andre ter Stegenas. Taip pat yra ir perspektyvus vietos talentas Jordi Masipas.

Tačiau gynybos grandis kelia abejonių. Krašto gynėjo Dani Alveso sutartis su „Barcelona“ baigsis vasarą. Jo dubleris Martinas Montoya taip pat greičiausiai paliks ekipą, o 2014 metais į Barseloną atvykęs Douglasas dar neatitinka klubo standartų.

Vidurio gynėjų grandyje šviežumo įnešė vasarą atvykę naujokai Jeremy Mathieu ir Thomasas Vermaelenas. Vis dėlto pastarasis neišsikapsto iš traumų liūno, o J.Mathieu nepateisina lūkesčių.

Iš jaunųjų „Barcelona“ dublerių ekipos gynėjų labiausiai išsiskiria kairysis krašto gynėjas Alexas Grimaldo ir portugalų vidurio gynėjas Edgaras Ie. Tiesa, pastarasis dar per jaunas užkamšyti „Barcelona“ skyles centre. L.Enrique jau anksčiau liaupsino dešinį gynėją Patricą.

Pasenę lyderiai

Saugų pozicijoje Xavi jau sausio pabaigoje sukaks 35 metai – jis išgyvena karjeros saulėlydį. Žemiau savo galimybių ribos žaidžia ir A.Iniesta bei S.Busquetsas. Vilčių teikia jaunasis saugas Sergi Samperas, bet problematiška, kaip jis pakeis S.Busquetsą arba Javierą Masherano.

„Barcelona“ dublerių komandoje žaidžiantis aštuoniolikmetis kroatų supertalentas Alenas Halilovičius žiba jaunimo tarpe, bet jis dar nėra pasiruošęs žengti į vyrų futbolą.

Saugų grandis kelia nerimą. Panašu, kad tik S.Samperas yra pasirengęs žengti į pagrindinę sudėtį. Kažin, ar po nuomos sutarties iš „West Ham United“ į Barseloną grįžęs Alexas Songas sugebės pritapti komandoje. 

Potencialas puolime

Puolėjų grandyje yra keletas įdomių talentų. Šį sezoną Muniras El Haddadi ir Sandro keletą kartų jau blykstelėjo. Tuo tarpu Adama Traore įspūdingu įvarčiu į „Huesca“ vartus Karaliaus taurės turnyre priminė patį brazilų Ronaldo. Dar viena alternatyva – Jeanas Marie Doungou.

„Barcelona“ iš Sevilijos taip pat gali susigrąžinti paskolintus puolėjus Gerardą Deulofeu ir Denisą Suarezą.

Vasarą į Barseloną galės grįžti „Porto“ ir Pirėjo „Olympiakos“ ekipoms išnuomoti Cristianas Tello bei Ibrahimas Afellay‘us.

Tiesa, kai pagrindinėje sudėtyje žaidžia L.Messi, Neymaras, Luisas Suarezas ir Pedro, puolime „Barcelona“ treneriui pagalbos nereikia.

Žada kovą dėl titulų

„Aš nusiteikęs optimistiškai, – sakė „Barcelona“ prezidentas Josepas Maria Bartomeau. – Mūsų jaunimo akademijos sėkmė leis mums užkamšyti pagrindinės komandos skyles. Be to, nereikia pamiršti naujokų, kurie į Barseloną atvyko vasarą. Visi kartu tie futbolininkai leis mums kautis dėl titulų 2015 metais.“

Kita vertus, kai Madrido „Real“ traukinys taip galingai šluoja varžovus iš kelio Ispanijoje, tikėtis, kad jaunimas ištemps „Barcelona“ iki sezono pabaigos ir dar kito sezono pradžioje – labai didelis prašymas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Lietuva atsisveikina su mirusiu buvusiu premjeru G. Kirkilu