C. Ronaldo ir L. Messi žodžiai skiriasi nuo darbų

Cristiano Ronaldo ir Lionelis Messi pirmadienį Ciuriche apsikeitė abipusiais komplimentais, tačiau dviejų ryškiausių futbolo žvaigždžių žodžiai skiriasi nuo darbų.

FIFA Aukso kamuolio rinkimuose L.Messi nebalsavo už portugalą, o C.Ronaldo - už argentinietį.<br>AP nuotr.
FIFA Aukso kamuolio rinkimuose L.Messi nebalsavo už portugalą, o C.Ronaldo - už argentinietį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Aleksiūnas

Jan 13, 2015, 4:39 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 5:12 AM

Geriausiojo 2014 metų pasaulio futbolininko rinkimuose jie vėl atsidūrė greta.

Po pergalių 2008 ir 2013 metais C.Ronaldo trečiąjį kartą per karjerą laimėjo FIFA Aukso kamuolį, o keturis kartus anksčiau (2009-2012 m.) triumfavęs L.Messi šį kartą liko antras.

Bet rinkdami geriausią 2014 metų pasaulio futbolininką ir portugalas, ir argentinietis lyg tyčia neprisiminė vienas kito.

FIFA Aukso kamuolio rinkimuose C.Ronaldo turėjo balso teisę kaip Portugalijos, o L.Messi – Argentinos rinktinės kapitonas.

C.Ronaldo į savo trejetą įrašė tik komandos draugus iš Madrido „Real“. Pirmąją vietą portugalas skyrė ispanui Sergio Ramosui (5 taškai), antrąją – velsiečiui Garethui Bale'ui (3 taškai), o trečiąją – Karimui Benzema (1 taškas).

L.Messi balsavo už buvusį „Real“ ir dabartinį „,Manchester United“ saugą savo tautietį Angelį di Maria (5), „Barcelona“ ispaną Andresą Iniestą (3) ir kitą Katalonijos klubo argentinietį Javier Mascherano (1).

Nors C.Ronaldo pirmuoju paminėjo ir Lietuvos rinktinės kapitonas Tadas Kijanskas, 33 jo kolegos portugalo net neįtraukė į savo geriausiųjų trejetuką.

C.Ronaldo užmiršo ne tik L.Messi, bet ir Bastianas Schweinsteigeris (Vokietija), Robinas van Persie (Olandija), Vincent'as Kompany (Belgija), Romanas Berezovskis (Armėnija), Claudio Bravo (Čilė) ir kiti mažiau garsūs nacionalinių ekipų kapitonai.

Naujų aistrų pakurstė ir L.Messi pasirinkimas per geriausio metų trenerio rinkimus.

Argentinos rinktinės kapitonas pirmąją vietą skyrė savo rinktinės treneriui argentiniečiui Alejandro Sabellai (5 taškai), antrąją - Miuncheno "Bayer" treniruojančiam Pepui Guardiolai (3), o trečiąją - Londono "Chelsea" treneriui Jose Mourinho (1).

Būtent pastarasis pasirininkimas vėl paskatino kalbas, jog L.Messi neatsitiktinai  viename socialiniame tinkle tapo ir šio  klubo gerbėju. Dar prieš savaitę Ispanijos žiniasklaida trimitavo, jog  "Chelsea" savininkas Romanas Abramovičius svajoja savo komandoje matyti L.Messi, o Rusijos oligarcho atstovai jau bendravo su futbolininko tėvu. 

"Tai didis treneris. Galima mėgti arba ne jo asmenybę, tačiau reikia pripažinti, jog jis yra puikus specialistas", - J.Mourinho skirtą balą jau Ciuriche komentavo L.Messi.

C.Ronaldo geriausio trenerio rinkimuose balsavo už Madrido "Real" strategą italą C.Ancelotti (5 taškai), Madrido "Atletico" trenerį argentinietį D.Simeone (3) irVokietijos rinktinės trenerį  J.Low (1).

Už ką balsavo kapitonai:

Tadas Kijanskas (Lietuva): C.Ronaldo (5), Thomas Muelleris (3), L.Messi (1).

Bastianas Schweinsteigeris (Vokietija): M.Neueris (5), Ph.Lahmas (3), T.Muelleris (1).

Robinas van Persie (Olandija): A.Robbenas (5), Z.Ibrahimovičius (3), M.Neueris (1).

Cristiano Ronaldo (Portugalija): S.Ramosas (5), G.Bale'as (3), K.Benzema (1).

Lionelis Messi (Argentina): 1. A. Di Maria (5), A.Iniesta (3), J.Mascherano (1).

Zlatanas Ibrahimovičius (Švedija): L.Messi (5), M.Neueris (3), C.Ronaldo (1).

Diego Godinas (Urugvajus): D.Costa (5), Th.Courtois (3), A.Robbenas (1).

Wayne'as Rooney (Anglija): C.Ronaldo (5), Toni Kroosas (3), G.Bale'as (1).

Kam atiteks FIFA Aukso kamuolys lygiomis teisėmis sprendė trys rinkėjų grupės: 182 rinktinių treneriai, 181 nacionalinių ekipų kapitonas ir 182 žurnalistai iš FIFA priklausančių valstybių.

Visi FIFA Aukso kamuolio apklausos dalyviai turėjo išrinkti po tris futbolininkus iš 23 kandidatų sąrašo, kurį dar rudenį sudarė FIFA ir „France Football“ (Prancūzija) redakcija.

Pirmasis paminėtas žaidėjas gavo 5, antrasis – tris, trečiasis – vieną tašką.

Lietuvai rinkimuose kartu su šalies rinktinės treneriu I.Pankratjevu ir nacionalinės ekipos kapitonu T.Kijansku atstovavo dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistas Giedrius Janonis.

Geriausiu 2014 metų pasaulio futbolininku buvo išrinktas C.Ronaldo.

FIFA ir „France football“ surengtoje apklausoje 29-erių portugalas triumfavo jau trečiąjį kartą. Prieš tai Madrido „Real“ puolėjas buvo nugalėjęs 2008 ir 2013 metais.

2014-ųjų apklausoje C.Ronaldo surinko 35,66 proc. balsų. Už jo nugaros liko L.Messi (15,76 proc.) ir M.Neueris (15,72 proc.). Į pirmąjį dešimtuką dar pateko olandas Arjenas Robbenas (7,17 proc.), vokiečiai Thomas Muelleris (5,42 proc.), Philippas Lahmas (2,90 proc.), brazilas Neymaras (2,21 proc.), kolumbietis Jamesas Rodriguezas (1,47 proc.), vokietis Toni Kroosas (1,43 proc.) ir argentinietis Angelis di Maria (1,29 proc.).

Kas pamiršo C.Ronaldo?

Kapitonai (33): Antigua ir Barbuda, Argentina (L.Messi), Armėnija (R.Berezovskis), Belgija (V.Kompany), Kombodža, Kanada, Čilė (C.Bravo), Taipėjus, Komorai, Kongas, Kurakao, Džibutis, Vokietija (B.Schweinsteigeris), Guamas, Gajana, Laosas, Malta, Moldova, Montseratas, Olandija (R.van Persie), Palestina, Portugalija (C.Ronaldo), Puerto Rikas, Rumunija, Siera Leonė, Solomono salos, Sudanas, Surinamas, Sirija, Taitis, Urugvajus, Velsas, Zambija.

Treneriai (47): Alžyras, Argentina, Bahreinas, Baltarusija, Belgija, Butanas, Brunėjus, Burundis, Kamerūnas, Kinija, Taipėjus, Kongas, Kroatija, Čekija, Džibutis, Ekvadoras, Salvadoras, Anglija (R.Hodgsonas), Vokietija (J.Low), Guamas, Gajana, Honkongas, Jamaika, Japonija, Kenija, Kirgizija, Latvija (M.Paharis), Lietuva (I.Pankratjevas), Makao, Malta, Moldova, Mongolija, Nigeris, Palestina, Samoa, Singapūras, Solomonų salos, Pietų Afrikos Respublika, Pietų Sudanas, Šri Lanka, Šv.Lucijaus sala, Sudanas, Švedija (E.Hamrenas), Taitis, Tadžikistanas, Uzbekistanas, Venesuela.

Žurnalistai (24): Andora, Antigua ir Barbuda, Butanas, Bolivija, Bulgarija, Burkina Faso, Kamerūnas, Džibutis, Vokietija, Grenada, Indija, Kirgizija, Lesoto, Lichtenšteinas, Madagaskaras, Mauritanija, Moldova, Nepalas, Naujoji Kaledonija, Šv.Lucijaus sala, Taitis, Turkio salos, Urugvajus, Vanuatu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.