„Barcelona“ klubą persekioja dėl Katalonijos nepriklausomybės?

„Barcelona“ klubo prezidentas Josepas Maria Bartomeu vėl susidūrė su Ispanijos teisėsauga. 51-erių katalonas antradienį buvo priverstas aiškintis teisme dėl Neymaro transfero aplinkybių. Prokurorai įtaria, jog Katalonijos klubas nesumokėjo valstybei dalies mokesčių, kai įsigijo futbolininką iš Brazilijos.

Ispanijos teisėsaugai užkliuvo „Barcelona“ sutartis su Neymaru.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ispanijos teisėsaugai užkliuvo „Barcelona“ sutartis su Neymaru.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 4, 2015, 5:03 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 3:19 AM

„Barcelona“ prezidentas įsitikinęs, jog ši byla tiesiogiai susiejusi su klubo parama Katalonijos nepriklausomybės siekiui.

„Aš esu įsitikinęs, jog kai kurioms jėgoms mūsų valstybės valdžios viršūnėse labai nepatiko Neymaro atvykimas į „Barcelona“ klubą. Kaip nepatiko ir faktas, jog „Barcelona“ kaip katalonų klubas dalyvavo tam tikruose veiksmuose už katalonybę, – teigė J.M.Bartomeu, duodamas interviu regioninei 8TV televizijai. – Visa tai dabar atsisuko prieš mus. Dabar mes apmokame politinę sąskaitą“.

„Barcelona“ istoriškai susiejusi su Katalonijos nepriklausomybės judėjimu. Klubas leido savo stadione surengti koncertą, skirtą Katalonijos nepriklausomybei paremti. „Barcelona“ apranga atitinka Katalonijos vėliavos spalvas, o daugelis komandos žaidėjų ir vadovų neseniai aktyviai dalyvavo šio krašto nepriklausomybei skirtuose renginiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.